Що утвориться при гідролізі крохмалю?
Гідроліз Гідроліз — розпад крохмальних полісахаридів з приєднанням води. Він може відбуватися під час нагрівання з водою в присутності кислот (кислотний гідроліз) або під дією ферментів амілози (ферментативний). Кінцевими продуктами гідролізу крохмалю є глюкоза і мальтоза.
Як перевірити чи є крохмаль?
Реакція на вміст крохмалю – на свіжий розріз капнути 1-2 краплі йоду. Поява синього кольору свідчить про вміст крохмалю.
Яку формулу має крохмаль?
КРОХМАЛЬ (лат. Amylum) — суміш природних полісахаридів загальної формули (С6Н10О5)n у вигляді зерен різної форми, розмірів та властивостей (сипкість, здатність до набрякання), які залежать від виду рослин, з яких вони отримані (бульб картоплі, зерен пшениці, кукурудзи, рису). Кеш
Крохмаль — Вікіпедія
У Вікіпедії є статті про інші значення цього терміна: Крохмаль (прізвище). Крохма́ль (лат. amylum), (С6Н10О5)n — рослинний високомолекулярний полісахарид амілози і амілопектину, мономером яких є глюкоза. Резервний гомополісахарид рослин. Нагромаджується в результаті …