Куди класти базилік

Куди додають базилік?

Як приправу базилік додають в овочеві салати, м'ясні (свинячі котлети, кнелі з печінки) і рибні страви, а також для ароматизації овочевих консервів, солінь і ковбасних виробів.

Як використовувати базилік в домашніх умовах?

Листя базиліку використовують і як самостійну закуску, і як приправу до салатів і супів. Базилік добре поєднується і з м'ясом — баранина, яловичина, птиця, і з овочами (особливо з томатами). Його додають також в маринади і соління. У деяких країнах вживають насіння базиліку, додаючи їх в напої, салати і супи.

Як довго сходить базилік?

Оптимальна температура для проростання насіння базиліка від 22°С до 28°С, в таких умовах перші сходи з'являться через 5-8 днів.

Базилік: вирощування з насіння у відкритому ґрунті, …
Коренева система у базиліка поверхнева, розгалужена, стебло чотиригранне, пряме, гіллясте, облистяне, досягає у висоту 50-70 см. Рідкозубчасте довгасто-яйцеподібне листя базиліка …