Потрібну кількість води (приблизно 1 л) закип'ятіть і охолодіть. Додайте у воду сіль, цукор, гірчицю, перемішайте. Влийте холодну рідину у томати, накрийте ємність кришкою. Поставте каструлю в холодильник або будь-яке інше холодне місце, почекайте 2-3 доби.
Скільки солі на літр води для квашених помідорів?
3 ст. ложки солі (65-70 г); 1 ст. ложка цукру (за бажанням якщо любите кисло-солодкий смак).
Як солити помідори в банках?
У воді розчинити сіль і залити помідори в банці. Закрити капроновою кришкою. Банку з помідорами поставити в погріб. Через 2—3 тижні помідори будуть готові.
Як зробити розсіл для квашених помідорів?
Тепер нам потрібно приготувати розсіл з розрахунку на 1 літр води – 2 столові ложки солі. Розчиняємо сіль в рідині і вливаємо в контейнер з помідорами. Далі на помідори кладемо дощечку. Ставимо щось важке і закриваємо кришкою.
Квашені помідори в каструлі з холодною водою
Квашені помідори в каструлі з холодною водою будуть кваситиметься приблизно тиждень, так що цей рецепт швидким не назвеш. Але якщо ви любите сильний, добре просолені помідори з кислуватим розсолом всередині – варто почекати, тому що …