Буряк нарізати шматочками, воду змішати з сіллю та залити нею коренеплід. Зверху поставити гніт і залишити протягом 2-х тижнів, постійно знімаючи піну, що утворилася. Зберігати закваску потрібно в темному та прохолодному місці.8 вер. 2022 р.
Як заквасити варений буряк?
Буряк кваситься при температурі +20 градусів. Час від часу потрібно промивати гніт, знімати спінені місця і прибирати цвіль. Через 2 тижні, коренеплід втрачає колір, а розсіл стає рубіново-червоним. Такий квашений буряк вже готовий і його можна їсти. Кеш
Як заквасити білий буряк?
Сьогодні можна заквасити буряки в трилітровій банці: обчищені цілі невеликі чи порізані більші плоди скласти в посудину. Нарізані скибками залити теплим однопроцентним розсолом (10 г солі на 1 л води), цілі — 2—3% розчином солі.
Як правильно вживати буряковий квас?
Квас буряковий підвищує рівень гемоглобіну в крові, покращує якість крові, допомагає очистити організм від накопичених у ньому шлаків. З оздоровчою метою варто вживати склянку цього напою раз на день після їди.
Квашена буряк на зиму 5 рецептів і 7 хитрощів, Ягідний сад, а…