Квасоля стручкова плоска назва

Стручкова квасоля, що в "народі" отримала назву спаржева, відома людству вже досить давно. Її батьківщиною вважається центральна і південна Америка. Європа дізналася про квасолю тільки в XVI столітті завдяки голландським та іспанським морякам, які завезли її на свій континент.

Як називається квасоля?

Квасоля звичайнаРедагувати

Квасоля звичайна
Рід:Квасоля (Phaseolus)
Вид:Квасоля звичайна (P. vulgaris)
Біноміальна назва
Phaseolus vulgaris L., 1753

Як називається велика квасоля?

Садили квасолю двома способами – «пішу», вона росте на невеликих кущиках і не в'ється, та “тичну”, в'юнку, яка обкручує спеціально встановлені на городі підпори-тички. Цей вид квасолі дає великі зернини – її називають «бумбачка» або «бобованя», буває біла та темно-фіолетова.

Як називається велика біла квасоля?

Чалі (Chali) – велика біла квасоля сплющеної форми. Боби — щільні, але ніжні до смаку, трохи нагадує картоплю, тому часто використовується на гарнір. Чудово підходить для супів, салатів та тушкованих страв – кожен знайде рецепт за смаком.

Стручкова квасоля — Вікіпедія
Стручкова квасоля, спаржева квасоля, шпарагівка — це молоді незрілі плоди, що не містять жорстких волокон і «пергаментного» шару, використовуються різні сорти звичайної квасолі (Phaseolus vulgaris), незрілі або молоді стручки багатоквіткової квасолі (Phaseolus coccineus ), спаржової …