Стручкова квасоля, що в "народі" отримала назву спаржева, відома людству вже досить давно. Її батьківщиною вважається центральна і південна Америка. Європа дізналася про квасолю тільки в XVI столітті завдяки голландським та іспанським морякам, які завезли її на свій континент.
Як називається квасоля?
Квасоля звичайнаРедагувати
Квасоля звичайна | |
---|---|
Рід: | Квасоля (Phaseolus) |
Вид: | Квасоля звичайна (P. vulgaris) |
Біноміальна назва | |
Phaseolus vulgaris L., 1753 |
Як називається велика квасоля?
Садили квасолю двома способами – «пішу», вона росте на невеликих кущиках і не в'ється, та “тичну”, в'юнку, яка обкручує спеціально встановлені на городі підпори-тички. Цей вид квасолі дає великі зернини – її називають «бумбачка» або «бобованя», буває біла та темно-фіолетова.
Як називається велика біла квасоля?
Чалі (Chali) – велика біла квасоля сплющеної форми. Боби — щільні, але ніжні до смаку, трохи нагадує картоплю, тому часто використовується на гарнір. Чудово підходить для супів, салатів та тушкованих страв – кожен знайде рецепт за смаком.
Стручкова квасоля — Вікіпедія
Стручкова квасоля, спаржева квасоля, шпарагівка — це молоді незрілі плоди, що не містять жорстких волокон і «пергаментного» шару, використовуються різні сорти звичайної квасолі (Phaseolus vulgaris), незрілі або молоді стручки багатоквіткової квасолі (Phaseolus coccineus ), спаржової …