Меліса як використовувати в кулінарії

Мелісса (особливо разом із естрагоном) додає тонку та пікантну нотку як паровим овочам так і печеним яблукам. Крім того, мелісу здавна додавали в трав'яний чай, квас, пиво і використовували для аромату оцту (особливо яблучного) та спиртних напоїв (французькі ченці додали її у рецепт лікеру Benedictine).1 лип. 2019 р.

Як правильно заварювати чай з меліси?

Спосіб приготування чаю з мелісою При використанні свіжого листя меліси, заварюють одну гілочку на чашку або пучок на літр окропу. Чаю слід дати настоятися 10 — 15 хвилин, а вживати його можна як в гарячому вигляді, так і в холодному.

Як використовувати мелісу?

Меліса – рослина, яка є джерелом лікарської сировини. Її використовують як седативний, болезаспокійливий, жовчогінний засіб. З трави меліси готують відвари, настої, чаї, спиртові настоянки, примочки, ванни і компреси. Віночок квітки може бути світло-фіолетового, бузкового, білого, жовтого або рожевого кольору.

Що буде якщо пити чай з меліси?

Мелісу вважають заспокійливою травою та з часів середньовіччя використовують як лікарський засіб. Вважається, що вона допомагає полегшити відчуття стресу та тривожності, сприяє сну, стимулює роботу мозку, бореться з вірусами та пом'якшує симптоми розладу шлунку.

Меліса — лікувальні властивості і використання в кулінарії
Ось кілька способів використання меліси лікарської в кулінарії. Чай та холодні напої. Меліса — чудова трава для приготування ароматного і корисного чаю.