Яка користь від моркви?
До того ж морква підвищує стійкість організму до різних інфекцій. Також морква містить вітаміни групи C, D, Е, К, В6 і В1, органічний натрій, біотин, калій, фосфор і магній. Окрім того, у моркві є хімічна сполука бета-каротин. Саме тому терта морква є найкращим засобом для зниження ризику захворювання на рак.
Чому морква дуже цінна для дитячого організму?
Бета-каротин є попередником вітаміну А в організмі людини! Через те, що вітамін А сприяє росту, морква особливо корисна дітям. Цей вітамін необхідний для нормального зору, він підтримує в хорошому стані шкіру та слизові оболонки. І ще морква — справжній кошмар для глистів.
Кому не можна їсти моркву?
Кому не можна їсти моркву Лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла РИА Новости, що моркву небажано вживати при хворобах печінки: якщо орган нездоровий, то не може засвоїти каротин. Серед протипоказань до вживання моркви – виразкова хвороба шлунка або кишківника та ентерит (запалення стінок тонкої кишки).
Морква життєва форма – Фермер