Звичайний великий коровай виносять на підносі з гарним двостороннім рушником або розшитим рушником, але в ньому розташовується солонка.3 авг. 2018 р.
Якщо суворо дотримуватися традицій, то коровай має тримати мати нареченого на гарному рушнику. За давніми звичаями, саме вона, як господиня будинку, з любов'ю та турботою приймає до себе в будинок невістку.
Випічка короваю для зустрічі молодих був обов'язком батьків нареченого та нареченої. Займалися цим напередодні весілля – у четвер чи у п'ятницю. Борошно бралося частіше пшеничне, рідше – житнє.
Зазвичай коровай тримає мама нареченого. Коровай має бути на рушнику, а зверху його необхідно поставити відкриту сільничку. Мама нареченої тримає тарілку з медом, батько нареченого значок, а батько нареченої шампанське і келихи.