Очищення цукру від домішок

Як називають процес очищення сахарози від домішок?

Дефекація цукрового сокуРедагувати Дефекація цукрового соку (від лат. defaecatio — «очищення») — процедура, що застосовується на виробництві цукру для очищення бурякового або тростинного соку від різних домішок за допомогою негашеного вапна.

Як відбілюють цукор?

За допомогою хлорного вапна в цукровій галузі дезінфікують і відбілюють. Знищення патогенної мікрофлори направлене, в основному, на цукрові розчини. Також ним обробляють воду, що надходить на виробництво.

Як відбувається переробка цукрового буряка на цукор?

Буряк подрібнюється на відцентрових бурякорізках з 12-16 ножовими рамами. Бурякова стружка далі по стрічковому конвеєру надходить в дифузійне відділення. Процес вилучення цукру базується на дифузії клітинного соку водою із порушених клітин.

Дефекація цукрового соку — Вікіпедія
Дефекація цукрового соку (від лат. defaecatio — «очищення») — процедура, що застосовується на виробництві цукру для очищення бурякового або тростинного соку від різних домішок за допомогою негашеного вапна.