Ознака скисання молока

Що відбувається при скисання молока?

Скисання молока викликають молочнокислі бактерії, які потрапляють в тару прямо з повітря. У теплі вони розмножуються швидше, а в холоді – повільніше. До слова, ці бактерії дуже корисні для шлунка, хоч і псують смак молока.

Що впливає на швидкість скисання молока?

На скільки швидко воно скисне залежить також від температури, чим вона вища, тим швидший процес скисання. Непастеризоване, домашнє молоко скисає приблизно через 24 години після видоєння. Ще одною причиною є брудний посуд: пил, вода або жир. Якщо влити молоко в таку посудину, зіпсується воно в 2 рази швидше.

Чому скисання молока належить до хімічних явищ?

При скисанні молока відбувається біохімічний процес перетворення лактози за допомогою бактерій у молочну кислоту, тому скисання молока є хімічним явищем. При горінні свічки відбувається процес взаємодії парафіну (хімічна речовина, з якої виготовляють свічки) з киснем, тому горіння свічки належить до хімічних явищ.

Чому скисає молоко – все про кисломолочні продукти …
Однак молоко – швидко псується. Варто молоку постояти день-два, і воно стає кислим на смак. Чому скисає молокотак швидко? І як зберегти його свіжість?