Кому не можна їсти брокколі?
Крім того, експерти рекомендують влючить в раціон броколі тим, у кого погана пам'ять, підвищена дратівливість і нервові розлади для поліпшення стану нервової системи. Броколі протипоказана при захворюваннях підшлункової залози, підвищеній кислотності шлунка, а також при непереносимості її компонентів.
Що дають броколі?
Всього 100 г броколі, яка була приготовлена на пару, забезпечить організм 145 мкг вітаміну К та 150 г вітаміну С. В броколі містяться вітаміни групи В (а саме В1, В2, В3, В6), магній, залізо, цинк. Завдяки клітковині, броколі допомагає знизити рівень холестерину і сприяє травленню.
Як правильно їсти брокколі?
Броколі можна вживати в сирому вигляді, варити, запікати, готувати на грилі, робити крем-суп, просто додавати в м'ясний або овочевий суп, а також робити начинку для пирогів, кіша й додавати в салати. У приготуванні страв можна використовувати свіжий продукт або заморожений.
Користь паростків брокколі та їх вирощування
Паростки капусти брокколі – це ще крутіше. Однак існує ще один продукт, який має той самий ефект при менших обсягах – це паростки капусти броколі.