Підгортання картоплі навіщо

Підгортаючи, ми розпушуємо ґрунт, а це збагачує ґрунт киснем і сприяє нарощуванню бульб. Картоплини, які визирають з-під землі, на світлі зеленіють і стають непридатними для вживання. Підгортання захищає від позеленіння бульби. Шар ґрунту після підгортання також захищає бульби від грибкових захворювань.

Для чого потрібно підгортання?

Після підгортання краще розвивається коренева система; Швидше і легше відбувається боротьба з бур'янами; Рослина набуває стійкість до вітру; В результаті всього перерахованого і врожай буде більший!

Коли не можна підгортати картоплю?

Чи можна підгортати картоплю відразу після посадки Відразу після посадки підгортання проводити не потрібно, адже рослині доведеться пробиватися через набагато більш товстий шар грунту. Перше підгортання проводиться після появи сходів, друге – приблизно через два-три тижні, до цвітіння. Кеш

Для чого підгортають кукурудзу?

Кукурудза, як і томати, потребує пасинкування і підгортання. Обидві рослини утворюють додаткові повітряні бічні корені, які у кукурудзи ростуть з нижніх вузлів стебел. Вони називаються опорними, там як при підгортанні дають рослинам додаткове харчування і опору, тобто стійкість.

Підгортання картоплі: коли, навіщо і як правильно – berloga.zt.ua
При проведенні підгортання картопляного поля використовують такі пристосування: 1. сапка (сапка, мотика); Найпростішим ручним інструментом для підгортання картоплі є сапка 2. ручний підгортальник; Ручним підгортачем обробляти картоплю швидше і легше 3. мотоблок …