Редька при кашлі дорослим

Один із найвідоміших і найефективніших народних засобів від кашлю є чорна редька. Сік із неї — чудовий відхаркувальний засіб при бронхіті, захворюваннях горла та легень. Його вживають по 2-3 столові ложки на день (а ще краще — змішати сік із медом у пропорції 1:1).20 груд. 2022 р.

Що можна лікувати чорну редьку?

Завдяки протимікробним властивостям свіжонатертий коренеплід і сік з нього можна застосовувати для лікування гнійних ран та виразок. Сік редьки рекомендують застосовувати за бронхітів, кашлю, захворювань печінки, піску і каменів у нирках і сечовому міхурі.

Як правильно їсти чорну редьку?

Чорну редьку зазвичай їдять у салатах в тертому чи подрібненому вигляді. Саме так овоч зберігає максимум корисних властивостей. Однак, з редькою можна приготувати багато яскравих і незвичайних страв. Її маринують, смажать, варять і роблять пюре або додають до супів.

Для чого корисна чорна редька?

Сік редьки має сечогінну, жовчогінну, ранозагоювальну, бактерицидну дію, покращує травлення і обмін речовин. Компреси допомагають при подагрі, остеохондрозі. Салат з цього овоча покращує апетит, активізує роботу жовчного міхура.

Редька з медом від кашлю – рецепти, як приготувати і приймати