Що можна закатати на зиму

Консервувати на зиму можна чорну смородину, вишню, агрус, брусницю, горобину, щавель, помідори, яблука, груші, персики, абрикоси, огірки, моркву, буряк, гриби. Для консервування вибирайте бездоганні овочі, фрукти і ягоди: свіжі і цілі.27 черв. 2019 р.

Що можна закрутити на зиму?

Для консервації годяться помідори, огірки, баклажани, перець, капуста. Ще можна закрутити в банки соління з грибів, компоти зі слив і винограду, яблук і груш, варення з обліпихи, брусниці, калини, горобини та журавлини. Починається консервація яблук, салатів з цукіні та патисонів.

Що заготовити на зиму в червні?

У червні можна на зиму заготувати: полуницю, малину, суницю, черешню, шовковицю. З них можна зробити варення, компот або заморозити ягідкою, а можна порційно.

Коли можна закривати огірки?

Огірок дозріває ще в липні, але такі ранні плоди можуть бути гіркими. У серпні вже настає оптимальний період, щоб заготовлювати мариновані огірки і слабосолоні огірки. Одночасно з огірками неодмінно закривають помідори. Вони з'являються ще з липня, але лише в серпні стають придатними для консервування.

Закатки на зиму – рецепты с фото на Повар.ру (287 …
Рецепты закатки на зиму, благодаря каким-то любимым ингредиентам, у каждого свои, тем не менее все они базируются на основных приемах приготовления таких блюд.