Що можна зробити з японської айви

Завдяки аромату і корисним властивостям, айву додають в джеми, варення, компоти. Плодоношення настає на четвертий рік після посадки на постійне місце. Цінується японська айва за декоративність, її часто використовують в ландшафтному дизайні.10 трав. 2021 р.

Як можна використовувати айву?

У сирому вигляді айву практично не їдять, так як вона досить терпка і тверда. В основному, з плодів айви готують варення, мармелад, компоти, цукати, а також запікають фрукт. Після термічної обробки варена або запечена айва стає м'якою і солодкою. Айву також часто додають до м'яса, щоб надати вишуканий смак страві.

Що можна зробити з айвою?

Краще всього приготувати з айви варення. Це головна страва, яку готують з цього фрукту. Окрім того, айва добре підходить для приготування інших корисних десертів – цукатів, желе, мармеладу, джему, її можна додавати у пироги та печиво, а також варити з неї компоти.

Скільки часу варити айву?

Айву почистити від шкірки, нарізати дрібними шматочками, видалити серцевину. Скласти в каструлю і залити водою. Після закипання варити 20 хвилин на середньо вогні, помішуючи, до м'якості фрукта.

Японська айва – 7 рецептів приготування
Варення з айви японської — найсмачніший рецепт Варення з айви, багатою вітамінами, органічними кислотами і мінералами, являє собою ласощі, яке можна вживати до чаю або використовувати для …