Що отримують із пшениці

З пшениці можна виготовляти борошно, пшеничну крупу, макарони, кускус, булгур, манку, спирт, а також менш популярне — солод, крохмаль, висівки. Кожне з цих виробництв потребує чималих інвестицій насамперед в обладнання.4 серп. 2022 р.

Для чого використовують пшеницю?

Основне призначення озимої пшениці — забезпечення людей хлібом і хлібобулочними виробами. Цінність пшеничного хліба визначається сприятливим хімічним складом зерна. Серед зернових культур пшеничне зерно найбагатше на білки.

Звідки до нас прийшла пшениця?

Пшеницю почали вирощувати близько 10 000 років тому на теренах південного сходу Туреччини. Одним з найбільш ранніх культивованих видів пшениці є пшениця однозернянка (Triticum monococcum). У клітинах пшениці цього виду міститься подвійний, або диплоїдний набір хромосом.

Яка базова вологість пшениці?

Для зерна пшениці, жита, ячменю, вівса та гречки вона перебуває на рівні 14,5 – 15,5%, у зернобобових культур – 15 – 16%, для кукурудзи – 13,5 – 14,5%.

Що можна отримати із пшениці? – Porosya.co.ua – DRS