Що потрібно пити при отруєнні рибою?

Варіантів кілька: це може бути активоване вугілля, "Смекта", "Ентеросгель", "Полісорб", "Фосфалюгель". Всі ці препарати відносяться до групи адсорбентів: вони «притягують» токсини до себе та виводять їх із організму природним шляхом.

Симптоми отруєння можуть розпочатися через 2–8 годин після вживання риби. Спазми в животі, нудота та діарея тривають від 6 до 17 годин, після чого можуть розвинутися свербіж, парестезії, головний біль, міалгія, збочення теплової та холодової чутливості, біль у ділянці обличчя.

Потрібно промити шлунок. Для цього необхідно випити близько двох склянок теплої води кімнатної температури та викликати блювоту. Процедуру бажано проводити до виходу із шлунка чистої води. Зв'язуємо токсини (попереджаємо їх всмоктування у кров).