Що таке фізаліс і як його їсти?
Цінність рослини в тому, що її плоди містять вітамін C, дубильні речовини, кавову кислоту, пектин, цукри, каротин. Плоди фізалісу дуже приємні на смак, їх вживають як в сирому, так і в переробленому вигляді. В сирому вигляді використовують в салатах, вінегретах, супах, для приготування овочевої ікри.
Як використовувати фізаліс?
Плоди можна їсти в сирому вигляді, додавати в компот або кисіль, використовувати в якості оригінальної начинки для пирогів і десертів, а також заготовляти на зиму у вигляді варення, джему, цукатів. Ягоди фізалісу використовують для засушування — за смаком сушені плоди схожі на родзинки.
Як зберегти фізаліс на зиму?
Правильне зберігання фізалісу в свіжому вигляді Пружні плоди потрібно розмістити в ящики з отворами й залишити продукт й прохолодному приміщенні (+12 °С … +14 °С). Трохи нестиглі екземпляри можна поставити на тепло (+25 … +30 °С), щоб вони дійшли.
Що можна приготувати з фізалісу – рецепти
Що можна приготувати з земляничного фізалісу? Інгредієнти: фізаліс – 500 г; питна вода – 200 мл; паличка кориці – 1 шт.; лимон – чверть; цукор – 400 г. Приготування. Фізаліс чистимо і промиваємо.