Що роблять із брусниці

Брусниця – ягода з величезним вітамінним запасом, яка смачна і корисна в будь-якому вигляді. Тому її консервують, варять компоти та варення, сушать, мочать і навіть солять.

Як правильно вживати брусницю?

Вживати по 1/4 склянки 3–4 рази на добу. При цукровому діабеті рекомендовано споживати свіжі ягоди брусниці — до 200–300 г на день. При тривалому кашлі корисно вживати сироп із соку брусниці, змішавши його в однакових пропорціях із медом. Варення з брусниці є визнаним засобом для лікування простатиту.

Що лікують Гогодзи?

протимікробними та протизапальними ефектом. нирках та циститі, при подагрі та ревматизмі. трактом, панкреатит та хвороби печінки. ламкості судин та покращують обмін речовин.

Як заварювати ягоди брусниці?

Настій брусничний: жменя брусниці залийте окропом. Залиште настій на 30-40 хвилин. Після цього відіжміть ягоди і випивайте настій протягом дня, можна для солодощі додати цукор.

Брусниця — Вікіпедія
Високі харчові й смакові властивості ягід брусниці зумовлені наявністю в них цукрів (до 7 %), органічних кислот: лимонної, яблучної, молочної, бурштинової, бензойної, саліцилової (загальний …