Що роблять із твердих сортів пшениці

Тверда пшениця відрізняється підвищеним вмістом білку. Добре підходить для отримання хлібних сортів борошна. Крохмальні зерна тверді і не кришаться в процесі помелу. М'яка пшениця має м'який ендосперм, крохмальні зерна добре кришаться при перемелюванні.

Що приготувати з борошна твердих сортів пшениці?

Із борошна з твердих сортів пшениці випікають найрізноманітніші хлібобулочні та кондитерські вироби, на ній замішують тісто для вареників, пельменів, пиріжків, з неї роблять макаронні вироби та піцу. Борошно з твердих сортів пшениці можна використовувати як загущувач для соусів, супів та заправок.

Що таке макарони з твердих сортів пшениці?

Макарони з твердих сортів пшениці – корисний продукт із цільнозмеленого зерна. Макаронні вироби з борошна групи А мають низький глікемічний індекс, багаті на клітковину, вітаміни і мінерали. Вода після варіння таких макаронів залишається практично прозорою.

Що таке тверді сорти пшениці?

Пшениця тверда, арнаутка (Triticum durum або Triticum turgidum підвид. durum), це тетраплоїдний вид пшениці. Це другий найбільш культивований вид пшениці після звичайної пшениці, хоча вона становить лише від 5 % до 8 % світового виробництва пшениці.

Пшениця тверда — Вікіпедія
Тверда пшениця — це тетраплоїдна пшениця, що має 4 набори хромосом на загальну кількість 28, на відміну від твердої червоної озимої та твердої червоної весняної пшениці, які є гексаплоїдними (6 комплектів хромосом) загалом по 42 хромосоми кожна. Тверда пшениця виникла за допомогою …