Найбільш зрілий, найбільш витриманий сир називається “stagionato” – має тверду, але зернисто-розсипчасту, маслянисту консистенцію та горіховий присмак. Два інших типи: “semi-stagionato” (напів витриманий) та “fresco” (молодий) мають більш м'яку консистенцію та вершково-молочний присмак.10 бер. 2015 р.
Кому не можна їсти сир?
Якщо холестерин високий, слід відмовитися від жирного сиру. Сир жирністю 30% не варто вживати при ожирінні та діабеті другого типу. Також лікарі радять відмовитися від продукту при мігрені та тяжкому ПМС. У сирі багато натрію, який затримує воду та може викликати набряки на обличчі чи руках.
Скільки є видів сиру?
Сир — найпопулярніший у світі харчовий продукт, існує 5000 сортів сиру. Всесвітньо визнані сировари існують в Швейцарії, і в Голландії, і в Німеччині, і в Італії.
Кому не можна їсти твердий сир?
Кому сир їсти не можна
- Наявність атеросклерозу
- Деякі форми захворювань шлунково-кишкового тракту (гастрити)
- Непереносність лактози
- Хворим людям з поганою функцією нирок
Зрілі сири: особливості приготування і користь для організму
Зрілий сир – не просто продукт харчування, а й концентрат легкозасвоюваних корисних речовин, необхідних людському організму. Але не завжди ласощі зберігають 100% користь і смак.