Що зробити з черемхою на зиму

Що робити з черемхи?

У медицині використовують плоди черемхи звичайної, які мають в'яжучі й протизапальні властивості. Настій плодів уживають при ентеритах i диспепсії різної етіології (при інфекційних колітах i дизентерії призначають як допоміжну ЛРС). Замість настою можна вживати кисіль або морс.

Коли достигає черемха?

Тип поширення: вітром Черемха звичайна росте у підліску або другому ярусі мішаних і листяних лісів, по чагарниках, уздовж річок і озер, по ярах і заплавних луках. Зимостійка, світлолюбна рослина. Цвіте у квітні — травні, плоди достигають у липні — серпні.

Як виглядає черемха?

Черемха звичайна (Prunus padus)— невисоке дерево або високий кущ (2—10 м заввишки). Кора — сірувато-чорна, з помітними сочевичками на ній. Молода кора пахуча. Плід — їстівний, однонасінна куляста кістянка (8—10 мм у діаметрі), чорна, блискуча; кісточка округлояйцеподібна, складчаста.

ТОП 10 рецептів що можна приготувати з червоної …
Перегляди: 11 З рецептами на зиму з червоної черемухи городники мало знайомі. А шкода! З цієї корисної ягоди можна приготувати різноманітні страви. Червона черьомуха дуже декоративна. Вона прикрашає ділянку своїми плодами, а восени – листям. Чагарник легко піддається формуванню. Поради щодо приготування черемухи на зиму