Цікаве питання, яка ж шипшина корисніша, що краще сушити або заморожувати? Вважається, що заморожування є більш ефективним, оскільки зберігається більша кількість вітамінів у продукті. Заморожують як плоди (цілі, половинки, у вигляді пюре), так і листя шипшини. Перед заморожуванням шипшину піддають спеціальній обробці.8 лип. 2019 р.
Коли сушити шипшину?
Як правильно сушити шипшину в домашніх умовах: сушка плодів, листя і квітів
- Квіти слід заготовлювати в червні, до того часу коли пелюстки ще не почали опадати.
- Листя необхідно збирати в липні-серпні. …
- Шипшинові плоди треба заготовлювати під кінець літньої пори до настання перших морозів.
Як правильно сушити шипшину в сушарці?
Її дуже зручно використовувати для заготівлі плодів шипшини.
- Розкладіть шипшина в піддони сушарки одним шаром.
- Встановіть температуру на 65 градусів Цельсія.
- Сушіть шипшина 12-14 годин.
- Не лінуйтеся кожні дві години міняти піддони місцями, щоб ягоди просушилися рівномірно.
Як правильно вживати шипшини?
На водяній бані – 2 столові ложки подрібнених ягід заливають 1 склянкою окропу і витримують під кришкою на водяній бані 15-20 хвилин. Після цього напою дають настоятися протягом півгодини або 40 хвилин, проціджують і п'ють.
Як сушити шипшину в домашніх умовах правильно
Шипшина починає цвісти ще в травні. А дозріває в розпал літа. Збір ягід можна починати на початку серпня, але потрібно встигнути до перших заморозків. Повністю дозрілі ягоди мають насичений червоний колір, стають солодкими і насиченими. Але збирати шипшину слід злегка незрілим, щоб …