Сходи зернових культур

Сходи. Дружність проростання і поява сходів залежать від температури посівного шару ґрунту. Мінімальною температурою для з'явлення сходів насіння хлібів першої групи є 2 — 5 °С, другої 10 — 12 °С, оптимальною — відповідно 20 — 25 і 25 — 30 °С.

Що належить до зернових культур?

Більшість хлібних зернових культур (пшениця, ячмінь, жито, овес, рис, кукурудза, сорго, просо, чумиза, могар, пайза, дагусса тощо) належить до ботанічної родини злаків (Poaceae). Гречка — до родини гречаних (Polyponaceae). Борошнистий амарант Chenopodium quinoa — до родини амарантових.

Що входить до злакових культур?

Це, в основному, — пшениця, жито, ячмінь і овес, але до них також належать рис, просо і кукурудза.

Де вирощують зернових культур?

Озиме жито, тритикале і овес поширені переважно на Поліссі і в Лісостепу; озимий ячмінь — в районах Степу; просо — в усіх зонах України; кукурудза на зерно — в Степу й Лісостепу; рис і сорго — у степових районах. Зерно і солому багатьох зернових культур використовують як сировину у переробній промисловості.

Ріст і розвиток зернових культур Навчитись визначати фази …
Сходи у зернових злаків різні за забарвленням і формою листків, можуть бути опушеними або голими, з восковим нальотом чи без нього. У більшості хлібів сходи зелені завдяки присутності у листках зеленого пігменту хлорофілу. Якщо листки …