Скільки цукру потрібно для сухого виноградного вина

Яка кількість цукрів необхідна для виробництва натуральних столових виноградних вин?

Столові вина отримують шляхом бродіння виноградного сусла, нічого при цьому не додаючи. Столові вина — це найлегші натуральні вина, які містять 9—13% об. спирту і 0—5 г/100 см3 цукру, без будь-яких добавок.

Скільки цукру міститься в напівсолодких столових винах?

Вміст цукру у них — не більше 3 г/л, об'ємна частка спирту — 9–13% (рислінг, каберне, цинандалі). Напівсолодкі вина одержують не повним зброджуванням соку за різкого охоло дження сусла, що бродить. Вміст цукру у напівсолодких винах — 30–80 г/л, спирту — 9–12% об.

Як виміряти вміст цукру у вині?

Рефрактометр — це невеликий портативний прилад, в якому для виміру рівня цукристості у винограді використовується призма. Вона показує, як рідина впливає на викривлення світла. Він призначений для перевірки вмісту цукру у виноградному суслі й готовому вині, і прогнозування відсотка алкоголю, яке буде зроблено.

Коли додавати цукор у домашнє виноградне вино: правила та …
Інгредієнти, необхідні для приготування вина із Ізабелли: Виноград – 15 кілограм; Цукор – 150 г на літр соку; Вода – 0,5 літра на літр соку (необов’язковий інгредієнт, див. нижче)