Скільки днів солити капусту у каструлі

Скільки днів потрібно для квашення капусти?

Сік виливати не варто – він може згодитися, якщо готова капуста буде засуха, та й взагалі – капустяний сік дуже корисний. Зверху на капусту треба покласти гніт, щоб капуста не обвітрювалася. Залежно від об'єму бочівки квашена капуста буде готова за 5-7 днів при кімнатній температурі (~20 градусів).

Як знати що капуста квашена?

У першу чергу потрібно звернути увагу на її зовнішній вигляд. Закваска повинна мати трохи кислий запах і бути прозорою з легкою білизною. Якщо ж юшка змінила свій колір, має неприємний слиз, то такий продукт краще не їсти. Квашена капуста, закрита у банці, у зіпсованому вигляді відразу починає погано пахнути.

Скільки потрібно солі?

Сіль вважається своєрідним смаковим стабілізатором та харчовим консервантом, оскільки бактерії не можуть розвиватися у присутності великої кількості солі. Рекомендована добова норма солі має становити не більше ніж 5 г, а це 1 ч. л.

Засолити капусту в каструлі: смачний та швидкий рецепт …
Увага! Емаль усередині каструлі не повинна мати жодних дефектів: сколів, подряпин. Чи можна солити капусту в алюмінієвій каструлі.