Соланін у картоплі

Концентрація соланіну в зрілій картопляній бульбі досягає приблизно 0,05% від її маси. А ось в молодій, зеленій і пророслій картоплі вона може бути в десятки разів вищою. Також концентрація токсину в 3-5 разів зростає при тривалому зберіганні картоплі — зазвичай до весняних місяців.23 лист. 2020 р.

Де міститься соланін?

В природних умовах соланін можна знайти в організмі всіх представників родини пасльонових, зокрема в картоплі, помідорах, перці, баклажанах, та ін. Але найбільша кількість соланіну споживається людьми з картоплею.

Чому картопля зелена?

Це є природньою захисною реакцією рослини, що допомагає захистити оголені від ґрунту бульби від поїдання. Зелений колір виникає завдяки появі хлорофілу, що сам по собі нешкідливий, але це позеленіння є індикатором збільшення концентрації соланіну, який накопичується, в основному, в лушпинні. Кеш

Чому не можна їсти зелену картоплю?

Чому картопля Зелена під шкіркою Ця отрута потрібна картоплі для захисту від шкідників. Однак для людини вона смертельно отруйна. Зелені плями – не єдина ознака підвищеного вмісту соланіну. Токсину також багато в сильно пророслій картоплі, тому її теж не можна їсти. Кеш

Соланін — Вікіпедія
Соланін у бульбах картоплі на 50 — 80 % сконцентрований в лушпинні та в тонкому шарі безпосередньо під ним, і, таким чином, може бути у великій мірі видалений при чищенні. Також велика концентрація соланіну спостерігається в молодих пагонах та бруньках картоплі — тож задля …