Солоні огірки з кришками, що закручуються

Коли не можна закривати огірки?

Фахівці стверджують, що пожовклі або перезрілі плоди огірків краще не використовувати для консервації, для цього потрібно взяти зелені огірки. Також не слід закривати покручені плоди або огірки, що мають гіркий присмак. Справа в тому, що закручені складно мити, а гіркі зіпсують смак консервації.

Чому Мутніють банки з огірками?

Чому мутніють огірки і що робити – причини і поради зіпсовані овочі; відсутність спецій і консервантів або їх мала кількість; сколи і тріщини на шийках банок; використання йодованої солі в процесі консервації.

Що робити якщо Помутніли огірки?

Якщо після консервації пройшло досить багато часу, а в банках з огірками з'явилися ознаки помутніння, слід просто почекати. Іноді протягом декількох днів розсіл знову стає прозорим, і огірки продовжують маринуватися.

Солоні огірки на зиму: 5 смачних рецептів хрумких …
Хрусткі солоні огірки холодним способом: рецепт на 3 літрову банку; Найсмачніший рецепт для банок з кришками що закручуються; Рецепт засолки огірків на зиму з гірчицею