Сушіння базиліка в електросушарці

Один з найзручніших способів сушіння – в електросушарці. Треба розкласти зелень на решітки, ввімкнути режим “Трави” або обрати температуру 40-45 градусів за Цельсієм. Якщо температура буде вищою – випаруються ефірні олії і аромат зникне.

Як правильно зберігати базилік?

Якщо ви придбали свіжий базилік, то поставте гілочки у склянку зі звичайною водою, але якнайдалі від сонячного світла. Також він зберігатиметься у холодильнику, якщо стебла загорнути у ледь вологу серветку.

Коли можна збирати базилік?

Коли збирати базилік Збирання базиліка можна розпочинати, як тільки на рослині з'явиться не менше шести наборів листя. Після цього збирайте його так часто, як це потрібно.

Як краще зберігати Базилік на зиму?

Щоб заморозити пряну траву, її потрібно вимити, потім бланшувати окропом, після чого швидко занурити в крижану воду, щоб зберегти насичений колір. Далі потрібно просушити на паперовому рушнику і невеликими порціями розкласти по пакетах. Потім помістити в морозильну камеру для зберігання.

Як сушити базилік: способи в домашніх умовах
Як сушити базилік в електросушарці Постав температуру в електросушарці в 35-40°C. Листя тонким шаром виклади на піддони й став в прилад на 4-6 годин. Щогодини піддони міняй місцями. Зберігай приправу після сушіння в банках. Як сушити базилік у мікрохвильовій печі