Свіжа чорна смородина на зиму без варіння із цукром

Як смачно закрити смородину на зиму?

Ягоду перебрати, помити, дати стекти зайвій воді. Покласти в каструлю з товстим дном, засипати цукром, безперервно помішувати. Щойно варення закипіло, додати сік лимона, варити 5-7 хвилин і розкласти по стерилізованих баночках. Закрутити, охолодити й покласти в холодильник.

Що можна зробити з чорної смородини на зиму?

Користь і шкода ягід Дуже важливо встигнути вчасно зробити заготовки на зиму з корисної чорної смородини. Їх можна заморозити, засушити, приготувати варення або просто перетерти з цукром або фруктами без варіння. Ці живі ласощі будуть радувати домочадців і гостей протягом довгих холодних вечорів. Кеш

Скільки потрібно цукру для смородини?

Будуть потрібні:

  1. ягоди — 1 кг;
  2. цукор — 1,2-1,5 кг.

Кеш

20 простих рецептів смородини з цукром на зиму без варіння
Такий рецепт під силу навіть початківцям! Тобі знадобиться: 1,5 кг чорної смородини, 1,5 кг цукру. Смородину промий під проточною водою і виклади сушитисяна паперовий рушник. Пропусти ягоди через м’ясорубку, змішай із цукром та прогрій на повільному вогні 2-3 хвилини, щоб …