Як виглядає тамаринд?
Плід тамаринда – боб виглядає як типовий представник бобових: подовжена світло-коричнева корочка, досить тонка і крихка, що приховує червоно-коричневу м'якоть з невеликими кісточками.
Як їсти Тамарінд?
На смак він і правда нагадує цей продукт, а ще в ньому є нотки кураги, чорносливу і навіть пастили. Як десерт віддають перевагу стиглим екземплярам, а незрілий тамаринд з виразною кислинкою додають до солоних страв. Без цього інгредієнта неможливий улюблений гурманами кисло-солодкий вустерширський соус.
Тамаринд — Вікіпедія
Тамари́нд інд́ійський (лат. Tamarindus indica), або інд́ійський фінік — рослина родини бобових (Fabaceae), єдиний представник роду Тамаринд. Це тропічне дерево, батьківщиною якого є східна Африка, в тому числі сухі листяні ліси Мадагаскару. У дикому вигляді він росте в Судані, але …