Теплова обробка молока

Стерилізація – метод теплової обробки, при якому молоко витримують за температури вище 100 градусів за Цельсієм, при цьому в продукті знищуються всі мікроорганізми не тільки у вегетативній, але й у споровій формі.4 квіт. 2013 р.

Для чого проводять теплову обробку молока?

Теплова обробка Пастеризацію молока проводять у господарствах, неблагополучних за інфекційними захворюваннями на ящур, бруцельоз, туберкульоз, лейкоз, а також при переробці молока на молочні продукти на підприємствах.

Як стерилізувати молоко?

Тривала стерилізація молока відбувається за температури 115 — 120 °С із витримуванням 15 — 20 хв, а короткочасна — 125 — 145 °С із витримуванням 2 — 10 с. Кеш

Як зробити пастеризоване молоко в домашніх умовах?

Бажано налити молоко в широку каструлю і на самому великому вогні, при постійному помішуванні, нагріти до температури 66-68*С , відразу ЗНЯТИ з плити і поставити в холодне місце або в миску з холодною водою. Після того як молоко охолоне до кімнатної температури, обов'язково поставте каструлю в холодильник!

Тепловая обработка молока | MilkLife
Стерилизация. Тепловая обработка молока при температуре более 100 °С с последующей его выдержкой. При стерилизации молока …