Якщо хочете отримати солодкий томатний сік, то на 3 літри соку кладемо 1 столову ложку солі і 2-3 столові ложки цукру. Потрібен солоний томатний сік, то на 1 літр томатного соку потрібно покласти 1 чайну ложку цукру і 2 чайні ложки солі. А можна і так: на 1 літр соку – 1 чайна ложка солі.
Як солити томатний сік?
Рецепт приготування томатного соку зі спеціями на зиму:
- Помідори прокрутіть через соковижималку або вручну.
- Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, обов'язково знімайте піну.
- Додайте сіль і спеції, варіть 15 хвилин.
- Розлийте по стерилізованих банках, закрутіть, переверніть та укутайте.
- Смачного!
Кеш
Скільки часу стерилізувати томатний сік?
півлітрові банки потрібно витримати 10-12 хвилин; якщо у вас нестандартні банки по 700-800 мл, в той час увиливаете до 15-17 хвилин; літрові банки потрібно стерилізувати 20 хвилин; а ось трилітрові – 30 хвилин.
Як томатний сік впливає на організм?
Пити томатний сік корисно тим, хто хоче налагодити роботу кишківника, покращити стан шкіри, очиститися від токсинів та схуднути. А ще томатний сік регулює кількість цукру в крові та позитивно впливає на артеріальний тиск. Завдяки вітамінам групи В покращує стійкість до стресу.
Скільки варити томатний сік? Скільки солі додавати на літр …
Томатний сік вариться приблизно 20-30 хвилин. Це для 3-х літрів. Солі для тих же трьох літрів я я додаю близько 2-3 столових ложок.