В якому коренеплоді найбільше каротину

Де більше каротину?

Джерелом каротину, переважно, є натуральна сировина: морква, гарбуз, бактерії, водорості, гриби. А ще — зелена цибуля, щавель, шпинат, салат та інші рослини.

Яка культура містить найбільший вміст каротину?

Також коренеплоди моркви відрізняються високим вмістом β-каротину – 5,4–9,4 мг%. Найбільшу кількість β-каротину містить морква сорту Шантене (у середньому 9,4 мг%), що покриває потребу організму до двох його добових норм. Кеш

Яка користь від моркви?

До того ж морква підвищує стійкість організму до різних інфекцій. Також морква містить вітаміни групи C, D, Е, К, В6 і В1, органічний натрій, біотин, калій, фосфор і магній. Окрім того, у моркві є хімічна сполука бета-каротин. Саме тому терта морква є найкращим засобом для зниження ризику захворювання на рак.

Коренеплоди — Вікіпедія
Основними тропічними коренеплодами є маніока і ямс . Вони займають друге місце за важливістю в харчуванні людини після зернових культур. У коренях міститься багато вуглеводів, але …