Варення із жимолості з апельсином на зиму

Що можна зробити з ягід жимолості?

Щоб отримати максимум користі, потрібно знати, як правильно зберегти жимолость, а для задоволення смакових рецепторів – розуміти, якими способами її краще готувати. З жимолості ви можете зробити мус, з жимолостю готують штрудель. Ягоду також можна заморозити на зиму, приготувати варення чи компот.

Що лікує жимолость?

У народній медицині плоди жимолості використовують при розладах травлення, хворобах печінки і жовчного міхура, гіпертонії, серцево-судинних захворюваннях, малярії, недокрів'ї, ожирінні, як сечогінний засіб. Ягоди мають бактерицидні властивості. Високо оцінюють і її смакові властивості.

Як зберігати жимолость?

Жимолость – дуже ніжна ягода, вона не зберігається тривалий час. У холодильнику або підвалі при температурі близько +1… +2 градуси і високої вологості повітря плоди зберігають свіжість до 10 днів. На тривалість зберігання впливає також цілісність оболонки ягід.

Варення з жимолості: 12 рецептів на зиму – Всезнайко …
Рецепт на зиму: варення з жимолості і апельсина; Простий рецепт з жимолості і смородини; Варення «Асорті» з полуниці, жимолості, суниці; Як зварити варення з жимолості, щоб вийшло, як желе …