Ячна крупа — органічна крупа, виготовлена з подрібнених ядер ячменю. Ячну крупу виготовляють практично без шліфування та полірування, таким чином в ній зберігаються практично всі корисні речовини, якими природа щедро наділила зерна ячменю.
Яку крупу виготовляють з ячменю?
Ячмі́нна крупа́ — крупа, яка виробляється з ячменю (рослина родини злакових). Існує кілька різновидів: Перлова крупа (перлівка, перловка) — ціле зерно, яке пройшло первинне прокатування, з якого зняті, в основному, висівки.
Що виготовляється з ячменю?
Застосування
- Ячмінь використовують як корм для тварин, для виготовлення круп, борошна, а також як сировину для пивоварної промисловості.
- З ячменю виробляють перлову (зерно очищене від висівок) й ячневу (подрібнене зерно без висівок) крупи, з яких варять відповідні перлову й ячну каші.
Що корисніше ячмінь чи пшениця?
Якщо ви хочете контролювати рівень цукру та холестерину в крові, краще віддати перевагу ячменю, оскільки його не очищують від висівок і він містить більше клітковини. Якщо ви хочете зміцнити загальне здоров'я та покращити самопочуття, обирайте будь-який з цих злаків, але тільки у вигляді цільного зерна.
Ячмінна крупа — Вікіпедія
Ячмі́нна крупа́ — крупа, яка виробляється з ячменю (рослина родини злакових). Існує кілька різновидів: Перлова крупа (перлівка, перловка) — ціле зерно, яке пройшло первинне прокатування, з якого зняті, в основному, висівки. Використовується для каш, супів, начинок.Ячна крупа (ячка) …