Як консервувати гарбуз

Що можна приготувати з гарбуза на зиму?

5 заготівель з гарбуза на зиму – від цукатів і пюре до варення з апельсинами

  1. Гарбузове пюре
  2. Цукати з гарбуза
  3. Гарбузове варення з апельсином і лимоном
  4. Маринований гарбуз
  5. Гарбузове варення з яблуками в мультиварці

Як приготувати маринований гарбуз?

Гарбуз очистити від шкірки, нарізати невеликими кубиками і викласти в каструлю. Лимон і апельсин дрібно нарізати і видалити кісточки. Додати до гарбуза цукор, цитруси і лимонну кислоту, перемішати. Залишити гарбуз маринуватися на 3 години.

Що можна робити з гарбуза?

З гарбуза готують каші, супи, запіканки, гарніри та десерти, цукати та мармелад. Також із нього виходить смачнющий сік. Вчені кажуть, що гарбуз містить вітаміни A, B, C, PP, E, клітковину, мінерали кальцію, калій, залізо, цукор, мідь, фтор, цинк, каротин. А бета-каротину набагато більше, ніж у моркві.

Гарбуз, консервований на зиму – Прості Рецепти
З гарбуза зніміть шкірку, приберіть м’якоть і кісточки. Наріжте кубиками гарбуз і лимон з шкіркою. З апельсинів зніміть цедру і також наріжте їх невеликими …