Як можна приготувати курку

Чи потрібно обсмажувати курку перед гасінням?

Обсмажування необхідно, щоб на курці з'явилася рум'яна скоринка, яка запечатає сік усередині — так тушкований птах вийде соковитий.

Скільки часу смажити куряче філе шматочками?

20 хвилин Філе курки, нарізане шматочками, слід смажити 15-20 хвилин на середньому вогні. Якщо шматочки мають товщину більше 1,5 см, то після обсмажування слід швидко загорнути у фольгу і залишити на 10 хвилин.

Навіщо замочують курку в солоній воді?

Це дуже простий рецепт, але куряче м'ясо виходить неймовірно ніжне та соковите. За рахунок сольового розчину клітини насичуються вологою і м'ясо при запіканні виходить в міру солоне, дуже соковите та м'яке. Шкіра залишається цілою, курка виглядає красиво та святково.

RussianFood.com
Страви з курки, рецепти з фото на UkrainianFood.com: 9604 рецепти страв з курки

Страви з курки, Вечеря

Фото до рецепту: Гедлібже (курка, тушкована в сметані)

Під назвою гедлібже ховається проста, але дуже смачна страва – курка, тушкована в густому сметанному соусі з цибулею та часником. Приготуйте будь-який гарнір на ваш смак – і чудовий обід чи вечеря для всієї родини готовий!

курка, сметана, часник, цибуля ріпчаста, бульйон курячий, вода, олія соняшникова, борошно пшеничне, паприка мелена, базилік, сіль, перець чорний мелений, зелень кропу.

Фото до рецепту: Печеня з курки з картоплею

Вдалий склад з апетитним результатом – жарке з м'ясом курячого стегна та обсмаженою картоплею. Соковитість додають солодкий перець та помідори, а часник, паприка та чорний перець надають яскравого смаку та приємної гостроти. Страва просякнута ароматом прянощів та свіжої зелені, курка м'яка, а ніжна всередині картопля покрита апетитною скоринкою. Ароматно та смачно!

куряче філе, картопля, болгарський перець червоний, помідори, цибуля ріпчаста, часник, зелень петрушки, зелень кропу, сіль, перець чорний мелений, паприка мелена.

Фото до рецепту: Курка, тушкована в кисло-солодкому соусі з болгарським перцем та морквою.

На приготування курки з овочами по-китайськи потрібно зовсім небагато часу. Куряче м'ясо та овочі спочатку обсмажуються, а потім тушкують у кисло-солодкому соусі з легкою гостринкою. Завдяки овочам та соусу страва виходить соковитою, оригінальною та дуже смачною.

куряче філе, перець солодкий, морква, кетчуп, перець червоний мелений, гострий перець, цукор, крохмаль кукурудзяний, соус соєвий, олія рослинна, корінь імбиру, кунжут

Фото до рецепту: Картопля, тушкована з куркою

Поживна та смачна страва з продуктів, які практично завжди знайдуться під рукою. Тушкована картопля виходить м'якою, але не розпадається, а шматочки курячої грудки за рахунок попереднього обсмажування та подальшого гасіння – соковитими та ніжними. Обсмажену моркву, цибулю та часник, а також букет ароматних прянощів додають цій простій страві яскраві смакові відтінки.

куряче філе, картопля, морква, цибуля ріпчаста, часник, борошно, сіль, перець чорний мелений, паприка мелена, часник, лавровий лист, перець запашний горошком.

Фото до рецепту: Спагетті з куркою в томатному соусі

Ситна, смачна, проста у приготуванні страва для сімейної або дружньої вечері – спагетті з куркою в томатному соусі.

спагетті, Курячі стегна, помідори, часник, цибуля ріпчаста, сир твердий, олія рослинна, цукор, сіль, перець чорний мелений, базилік, спеції, зелень

Фото до рецепту: Курка, запечена з картоплею та сиром, по-французьки

Курячі ніжки, запечені з картоплею та сиром, – дуже смачна та ситна страва, яку можна приготувати як на святковий стіл, так і для сімейного обіду чи вечері.

Фото до рецепту: Жюльєн з куркою та грибами

Дуже популярну закуску – жульєн (або точніше жульєн) з куркою та грибами, можна приготувати на сковороді, приблизно за півгодини, зовсім не напружуючи себе придбанням кокотниць та доведенням страви до готовності в духовці. А виходить так само смачно!

куряче філе, печериці, цибуля ріпчаста, вершки, сир твердий, олія рослинна, сіль, перець чорний мелений, зелень

Фото до рецепту: Бефстроганів з курячого філе

Цей варіант приготування бефстроганова відрізняється від класичного рецепту, але виходить не менш смачним. Курка, обсмажена з цибулею і тушкована в соусі, виходить дуже ніжною і ароматною. До того ж бефстроганів із курячого філе готується швидше, ніж із яловичини.

куряче філе, цибуля ріпчаста, часник, сметана, борошно, вода, сіль, перець чорний мелений, паприка мелена, олія вершкова, олія рослинна, зелень петрушки

Фото до рецепту: Картопляна запіканка з куркою та помідорами

Ця ситна запіканка стане не тільки ідеальним варіантом для сімейного обіду або вечері, але й чудово підійде для святкового столу. Готується вона з картоплі, курячого філе, сиру та помідорів. Щоб запіканка вийшла соковитою, заллємо шари яєчно-сметанной заливкою. Страва проста в приготуванні, але дуже смачна та яскрава.

картопля, куряче філе, помідори, сир твердий, цибуля ріпчаста, яйця, сметана, паприка мелена, куркума мелена, трави сухі італійські, сіль, перець чорний мелений.

Фото до рецепту: Курячі котлети по-французьки

Курячі котлети по-французьки (інші назви – котлети по-міністерськи, по-албанськи) дуже ніжні та соковиті, просто тануть у роті. Якщо ви ніколи їх не готували, то надолужуйте втрачене.

Фото до рецепту: Курка під соусом теріяки

Простий рецепт приготування смачної курячої грудки на сковороді. За рахунок додавання солодко-солоного соусу теріяки нейтральне куряче філе набуває цікавого смаку: в ньому гармонійно переплітаються помірна насолода і ледь помітна гострота.

Фото до рецепту: Смажена курка, тушкована в молочно-чесночному соусі (на сковороді)

Курячі ніжки або інші частини курки спершу обсмажується до золотистої скоринки, а потім недовго гасять на сковороді в молочному соусі. М'ясо птиці виходить піджаристим, але ніжним та соковитим, просоченим ароматним молочним соусом із часником та зеленню.

курка, молоко, борошно, часник, зелень, олія, паприка мелена, перець чорний мелений, сіль

Фото до рецепту: Гречка з куркою по-купецьки

Приготуємо гречану кашу купецько не з м'ясом, як у класичному варіанті, а з куркою – буде не менш смачно. Завдяки соку овочів і курки, що виділяється в процесі приготування, гречка виходить соковитою і при цьому розсипчастою. Томатна паста, часник та мінімальний набір спецій додають каші приємний смак та аромат. А якщо куряче стегно замінити грудкою, страва вийде дієтичнішою.

крупа гречана, Курячі стегенця, морква, цибуля ріпчаста, часник, томат-паста, сіль, перець чорний мелений, олія рослинна, приправа, лавровий лист.

Фото до рецепту: Рис з куркою, морквою та цибулею (на сковороді)

Рис, готуючись в одній сковороді з курячими стегенцями, морквою і цибулею, просочується м'ясними та овочевими соками і виходить ситним та розсипчастим. Приправи та часник насичують страву приємним ароматом. Страва цікава ще тим, що готується без додавання олії – на курячому жирі. Тому смак курки у блюді виражений набагато яскравіше.

Фото до рецепту: Курка в маринаді з майонезу та соєвого соусу

Дуже простий спосіб приготування смачного курячого м'яса на обід або вечерю: ніжок, стегенця, крил або філе. Будь-яке куряче м'ясо, приготоване в цьому маринаді, виходить надзвичайно смачним.

Фото до рецепту: Картопля з куркою та помідорами, запечені в пергаменті

Швидко, смачно, порційно, а головне – оригінальна подача. Страва запікається ось у таких цікавих човниках із пергаменту. Кожен човен – одна порція. Картопля, цибуля, помідори та сир викладаються в пергаментний човен і вирушають у духовку. Це смачно, ситно та зручно!

картопля, куряче філе, помідори, цибуля ріпчаста, часник, сир твердий, каррі, сіль, перець чорний мелений, зелень петрушки

Фото до рецепту: Капуста, тушкована з куркою

Тушкована капуста з куркою – просто, доступно та дуже смачно. Страва виходить соковитим і за рахунок томатної пасти та паприки має яскравий смак. Капуста відмінно поєднується з курячим філе, яке до того ж дуже швидко готується, що значно заощаджує час приготування.

капуста білокачанна, куряче філе, цибуля ріпчаста, морква, томат-паста, паприка мелена, сіль, перець чорний мелений, олія рослинна

Фото до рецепту: Курячі грудки

Куряча грудка "під шубою". М'яка та соковита куряча грудка в духовці. Страва дуже смачна, можна готувати як у будні, так і до святкового столу. Це простий рецепт запеченого у духовці курячого філе.

куряча грудка, помідори, перець солодкий, часник, сир, сир, борошно, майонез, гірчиця, зелень, сіль, перець, приправа, олія

Фото до рецепту: Курка з картоплею в пряному томатному соусі, в духовці

Любителям птиці цей простий спосіб приготування курячих гомілок з картоплею напевно сподобається. Основний тон страві задає соус, в якому вдало поєдналися кислинка томатного соусу, аромат часнику та петрушки, яскравий смак паприки та чебрецю. Куряче м'ясо виходить ніжним та соковитим, а картопля – м'якою та ароматною.

курячі ніжки, картопля, помідори, цибуля ріпчаста, соус томатний, часник, паприка мелена, чебрець, лавровий лист, сіль, перець мелений, зелень петрушки, оливкова олія

Фото до рецепту: Куряча грудка з картоплею (у духовці)

Дуже ароматна страва – запечена куряча грудка з картоплею. Відмінно підійде для сімейного обіду чи вечері!

куряча грудка, картопля, цибуля ріпчаста, соус соєвий, олія оливкова, паприка мелена, сіль, перець чорний мелений

Фото до рецепту: Спагетті з куркою, солодким перцем та помідорами (на сковороді)

Цікава страва тим, що готується в одній сковороді, без попереднього відварювання спагетті.Макаронні вироби в сухому вигляді закладаються в сковороду до обсмажених шматочків курячого м'яса та овочів. Під час готування макарони насичуються смаками та ароматами супутніх продуктів. А рідина в міру випарювання перетворюється на соус, що щедро просочує спагетті і робить страву цілісною!

спагетті, куряче філе, перець болгарський червоний, помідори, часник, олія соняшникова, лавровий лист, сіль, перець чорний мелений

Фото до рецепту: Курячі рулетики по-французьки з грибами та сиром

Курячі рулетики по-французьки з грибами та сиром – чудова гаряча закуска на будь-який святковий стіл.

куряче філе, печериці, сир, олія соняшникова, молоко, приправа, майонез, лимон, олія, сіль, перець запашний, лавровий лист, куркума

Фото до рецепту: Ніжні курячі оладки з сиром та зеленню

Мене завжди рятує курочка. Швидко готується і дуже смачно виходить.

Фото до рецепту: Листкова картопля

Цей рецепт листкової картоплі мені подарувала подруга. З того часу він рятує мене на сімейних вечерях. Ситно та смачно! Мені дуже подобається! Як приготувати.

Фото до рецепту: Курка в чайному маринаді, запечена з лимоном та розмарином

Куряче філе в оригінальному маринаді з чаю та свіжого лимона з додаванням розмарину, цибулі та прянощів – чудова можливість апетитно приготувати святкову страву. Завдяки тривалому маринуванню куряча грудка після запікання виходить ароматною і дуже смачною.

куряче філе, цибуля ріпчаста, лимон, чай чорний, цукор коричневий, часник, розмарин, перець чорний горошком, сіль, олія

Фото до рецепту: Курячі оладки із зеленню та сиром

Дуже люблю оладки з курочки. І швидко, і дуже смачно.

фарш курячий, яйця, сир твердий, сметана, борошно, зелень кропу, цибуля зелена, сіль, перець, каррі, олія

Фото до рецепту: Домашня ковбаса з курячої грудки

Варена куряча ковбаска із вершками. Мінімум продуктів, дуже просто готується, ніжна та приємна на смак.

Фото до рецепту: Салат

Відмінний салат до святкового столу, варіант салату олів'є – із сиром. Рекомендую.

шинка, курка копчена, сир твердий, картопля відварена, морква відварна, морква корейська, яйця відварені, горошок зелений консервований, огірки мариновані.

Фото до рецепту: Курячі оладки з грибами та сиром

Як же я люблю смачні курячі оладки! Та не прості, а з "грибним" секретом.

фарш курячий, яйця, сир твердий, цибуля ріпчаста, гриби свіжі, крохмаль, сіль, перець, олія

Фото до рецепту: Куряче філе в томатно-вершковому льєзоні

Відбивні з курячого філе – це завжди смачно. А з вершками, кетчупом та базиліком – взагалі пальчики оближеш!

куряче філе, яйця, вершки, кетчуп, базилік, борошно, панірувальні сухарі, олія, сіль, перець чорний мелений

Фото до рецепту: Торт з баклажанів, з куркою та рисом (запечений у духовці)

Закусочний торт – найкраща страва для літа. Готується легко та швидко, практично з будь-яких сезонних овочів. Сьогодні ми приготуємо дуже смачну торт-запіканку з баклажанів, курячого фаршу, рису, сиру та помідорів. Ця страва з баклажанів чудова, економна для бюджету, гідна найкращого визнання у вашій кулінарній книзі.

фарш курячий, рис відварений, баклажан, помідори, часник, сир, майонез, олія, томат-паста, орегано, базилік, сіль, перець чорний мелений, окріп, зелень

Фото до рецепту: Ніжні оладки з курячого фаршу

Швидке рішення вечері – рекомендую смачні оладки. А на гарнір, що душа забажає.

фарш курячий, яйця, булочка, молоко, цибуля ріпчаста, сир твердий, сметана, сіль, перець чорний мелений, зелень

Фото до рецепту: Курячі грудки під секретним покривалом

М'яка ніжна курочка з секретним інгредієнтом.

Фото до рецепту: Салат зі смаженою куркою, картоплею, морквою по-корейськи та оливками

Ситний салат з курячим філе, картоплею, морквою по-корейськи та оливками – страва начебто проста, але з родзинкою. Цей салат цілком самостійне блюдо, оскільки в ньому є і складова овочева, і м'ясна. Виходить поживно та дуже смачно!

картопля, куряче філе, морква корейська, оливки, часник, зелень, олія, сіль, перець чорний мелений, сік лимонний

Фото до рецепту: Куряче філе, запечене з медом, гірчицею та родзинками в апельсиновому соку

Куряче філе – це завжди просто та смачно. Приготувавши курячі грудки в апельсиновому соку з гірчицею, родзинками, медом та імбиром, отримаємо ще ніжніше м'ясо птиці, просочене пікантним соусом. У готовій страві відчувається ледь вловимий присмак гірчиці та меду, апельсиновий сік розм'якшує волокна курячого м'яса. Жоден із компонентів соусу не домінує, але всі разом вони утворюють гармонійну смакову гаму.

Фото до рецепту: Куряча печінка, тушкована у вершках із зеленим горошком та шпинатом

Ніжна куряча печінка чудово поєднується із зеленим горошком та листям шпинату. Ці яскраві добавки не тільки роблять страву більш ситною, а й гармонійно відтіняють характерний смак печінки. А вершки в поєднанні із сушеним часником ідеально доповнюють усі інгредієнти.

печінка куряча, шпинат, горошок зелений, вершки, борошно, оливкова олія, сіль, перець чорний мелений, порошок часниковий

Фото до рецепту: Курячі рулетики з апельсином (на сковороді)

Цікава та смачна страва з курячого філе. У відбите філе загортаються кружальця апельсина, і рулетики обсмажуються на сковороді. Проста у приготуванні та яскрава закуска до святкового столу.

Фото до рецепту: Куряча ковбаса

Смачна домашня ковбаса з курячого філе. Приготовлена ​​варена ковбаска із домашніх продуктів, без жодної хімії. Куряча ковбаса відмінно підійде до сніданку у вигляді бутерброду.

Фото до рецепту: Рулети з курячого філе з вишнею, запечені у фользі

Курячі рулети з ніжного філе, доповненого вершковим маслом та ароматним часником, з начинкою із замороженої вишні порадують своїм вишуканим смаком. Ягідки вишні додають приємну кислинку, яка відмінно відтіняє смак курячого м'яса, а вершкове масло його просочує і робить соковитішим і ніжнішим. Нескладна страва святкового рівня.

Фото до рецепту: Курячі стегна, тушковані з вишнею та коньяком

Непобита і досить вишукана страва з курки – курячі стегна, тушковані в незвичайному вишнево-цибулевому соусі.Для аромату в кисло-солодкий вишневий соус додається трохи коньяку, який залишає легкий аромат і робить страву оригінальним.

Курячі стегна, вишня, цибуля ріпчаста, часник, коньяк, цукор, олія рослинна, олія вершкове, сіль, перець чорний мелений

Фото до рецепту: Рибні котлети з курячим фаршем

Незвичайне поєднання інгредієнтів, а результат неодмінно порадує любителів цікавих котлет. Приготуємо рибні котлети з курячим фаршем. У рибно-курячий фарш крім розм'якшеного хліба та яйця додається вершкове масло. Котлети виходять дуже соковитими, ароматними та ніжними.

фарш, куряче філе, цибуля ріпчаста, яйця, хліб білий, сухарі мелені, олія вершкова, олія рослинна, сіль, перець чорний мелений

Фото до рецепту: Курячі котлети з сиром

Поєднання сиру та курячого фаршу в котлетах на перший погляд здається дивовижним та незвичайним. Насправді це дуже вдале рішення, оскільки сир надає курячим котлетам додаткових поживних і смакових переваг. Такі котлети виходять дуже соковитими, смачними та ситними.

фарш курячий, сир, цибуля ріпчаста, яйця, майоран, сіль, горіх мускатний, перець червоний мелений, олія

Фото до рецепту: Рис із куркою, ковбасками та зеленим горошком (на сковороді)

Рис із куркою – досить звичне поєднання. Зробити рис з курячим філе яскравішим як на смак, так і на вигляд допоможуть мисливські ковбаски та зелений горошок. Готується страва дуже просто в одному посуді, а виходить ситним, трохи пікантним, ароматним і дуже смачним.

рис, куряче філе, ковбаски, горошок зелений морожений, цибуля ріпчаста, часник, томатний сік, сіль, перець чорний мелений, куркума мелена, олія рослинна

Фото до рецепту: Курка в банку

Найпростіший спосіб приготувати ніжну курку – у банку. Рецепт дуже просто – розібрав, уклав у банку і відправив у духовку. А смачно як!

Фото до рецепту: Печінкові оладки з булгуром та зеленню

Оладки з курячої печінки з додаванням булгуру та зелені виходять дуже смачними та ситними. Попередньо відварений булгур і дрібно нарізану печінку з'єднаємо з цибулею, зеленню та спеціями. Обсмажити печінкові оладки на сковороді до рум'яної скоринки з обох боків. Оригінальні печінкові оладки – поживна страва, яка не вимагає доповнення.

печінка куряча, булгур, цибуля ріпчаста, зелень петрушки, крохмаль, олія, сіль, перець чорний мелений

Фото до рецепту: Піца

Піца з пісочного тіста, з курячою грудкою, ковбасою та сиром. Оригінальна ідея подачі піци у вигляді годинника. Намалювати циферки можна на будь-чому, це вже залежить від вашої фантазії.

сметана, майонез, яйця, борошно, сода, оцет, куряча грудка, ковбаса, сир твердий, майонез, томат-паста

Фото до рецепту:

Шукала, що приготувати на новорічний стіл 2023. Знайшла на просторах інтернету ось такі, чи то пиріжки з листкового тіста з фаршем, чи тефтельки з фаршу в тесті. Але смачно! Як не назви! Якщо ви підбираєте гарячі страви на новий рік, простіше кажучи, гаряче на новий рік 2023 – ці забавні клубочки будуть якраз у тему, вони відмінно впишуться в меню на новий рік 2023. адже страви до новорічного столу мають бездоганно виглядати!

Фото до рецепту: Кабачки з копченим курячим м'ясом, у сирному соусі

Нетривіальне поєднання кабачків, копченого курячого м'яса та плавленого сиру внаслідок нехитрих маніпуляцій перетворюється на оригінальну та дуже смачну страву. Копчена курка облагороджує нейтральний смак кабачка, а плавлений сир, перетворюючись на ніжний соус, поєднує ці два інгредієнти.

кабачки, курячі стегенця, сир плавлений, часник, сіль, перець чорний мелений, олія соняшникова, сир твердий

Фото до рецепту: Курячий паштет із грибами

Відмінна закуска для свят та буднів — ніжний та смачний паштет із курячої грудки та грибів. Гриби ідеально поєднуються з м'ясом птиці, надають апетитний смак та аромат курячому паштету. Маленькі шматочки грибів, що трапляються в намазці, роблять смак ще яскравішим і цікавішим. Найсмачніший паштет виходить із лісовими грибами.

куряче філе, гриби, морква, цибуля ріпчаста, масло вершкове, олія рослинна, сіль, перець чорний мелений

Фото до рецепту: Курячі крильця, запечені з гірчицею та хріном

Апетитна страва з доступних продуктів. Головне в цьому рецепті – маринад із зернистою гірчицею та хріном, а також підготовка, завдяки якій пікантні крильця дуже зручно їсти.

Фото до рецепту: Курка з яблуками, помідорами та сиром (у мікрохвильовій печі)

Куряча грудка з цибулею, яблуками та помідорами під сирною шапочкою виходить дуже ніжною та соковитою. Приємна кислинка яблук та соковитість помідорів гармонійно поєднуються з приправленим чебрецем курячим філе. Таку курочку можна готувати як кожного дня, так і до святкового столу.

Фото до рецепту: Курка в сирно-яблучній

Дуже смачна запечена курочка в рум'яній "шубці" з тертого яблука та сиру.

Фото до рецепту: Салат з куркою, яблуками та шпинатом

Вас вразить чудовий смак цього салату. Інгредієнти для салату з куркою досить прості, а результат чудовий.

куряче філе, яблуко, ядра волоських горіхів, шпинат, салат, майонез, лимон, сіль, перець, олія

Фото до рецепту: Куряче філе з морквою та яблуком у кисло-солодкому соусі

Страва-трансформер за універсальною формулою: овочі + м'ясо (будь-яке) + вигадливий соус. 🙂 Можна і без м'яса. Зверніть увагу на соус, а решту міняйте на власний смак!

куряче філе, морква, яблуко, часник, кетчуп, гірчиця, соус соєвий, мед, крохмаль, олія рослинна, кунжут

Фото до рецепту: Курячий рулет з гарбузом (у духовці)

Рулет із курячої грудки з яскравою овочевою начинкою — чудова ідея як для повсякденного, так і для святкового столу. Курячий рулет спершу обсмажується на сковороді і набуває апетитної золотистої скоринки, а потім запікається в духовці.Усередині рулету соковита та ароматна начинка з гарбуза з часником та чорним перцем. Ця страва з курки та гарбуза – гармонійне поєднання смаків!

Фото до рецепту: Курячі серця, тушковані з гарбузом і копченими ковбасками

Курячі серця за цим рецептом тушкуються разом з гарбузом і копченими ковбасками в томатному соусі. Всі інгредієнти ідеально доповнюють один одного: помідори контрастують із насолодою гарбуза і, крім того, роблять серця м'якими та ніжними, а ковбаски надають димного аромату. Страва виходить дуже яскравою та апетитною.

серце куряче, гарбуз, ковбаски, цибуля ріпчаста, помідори консервовані у власному соку, часник, сіль, перець чорний мелений, олія

Усі права на матеріали, що знаходяться на сайті www.RussianFood.com, охороняються відповідно до чинного законодавства. За будь-якого використання матеріалів сайту, гіперпосилання (hyperlink) на www.RussianFood.com обов'язкове.

Адміністрація сайту не несе відповідальності за результат застосування наведених кулінарних рецептів, методик їх приготування, кулінарних та інших рекомендацій, працездатність ресурсів, на які розміщені гіперпосилання та за зміст рекламних оголошень. Адміністрація сайту може не поділяти думки авторів статей, розміщених на сайті www.RussianFood.com

Цей сайт використовує файли cookie, щоб надати найкращий сервіс. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з політикою сайту щодо обробки персональних даних. ЗГОДЕН

Страви з курки

Курка – птах, який ми готуємо найчастіше. Страви з курки, курча одні з найбільш популярних. Курка досить швидко готується, коштує недорого. Зрештою, рецепти з куркою, як правило, менш жирні, страви з курки можна давати дітям. Детальніше про страви з курки .

Страви з курки

Фото до рецепту: Гедлібже (курка, тушкована в сметані)

Під назвою гедлібже ховається проста, але дуже смачна страва – курка, тушкована в густому сметанному соусі з цибулею та часником. Приготуйте будь-який гарнір на ваш смак – і чудовий обід чи вечеря для всієї родини готовий!

курка, сметана, часник, цибуля ріпчаста, бульйон курячий, вода, олія соняшникова, борошно пшеничне, паприка мелена, базилік, сіль, перець чорний мелений, зелень кропу.

Фото до рецепту: Курячий беф-строганів

Бефстроганів з курки – дуже ніжний та смачний. І швидко готується. Готується так само, як і бефстроганів із яловичини, але менше за часом.

куряче філе, сметана, томат-паста, цибуля ріпчаста, борошно, олія рослинна, бульйон курячий, кубик бульйонний, сіль, перець чорний мелений

Фото до рецепту: Картопля, тушкована з куркою

Поживна та смачна страва з продуктів, які практично завжди знайдуться під рукою. Тушкована картопля виходить м'якою, але не розпадається, а шматочки курячої грудки за рахунок попереднього обсмажування та подальшого гасіння – соковитими та ніжними. Обсмажену моркву, цибулю та часник, а також букет ароматних прянощів додають цій простій страві яскраві смакові відтінки.

куряче філе, картопля, морква, цибуля ріпчаста, часник, борошно, сіль, перець чорний мелений, паприка мелена, часник, лавровий лист, перець запашний горошком.

Фото до рецепту: Курка в карамелі, з часником та соєвим соусом.

Дуже цікавий спосіб приготування курячого філе – у карамельному соусі з часником та соєвим соусом. Яскравий, насичений солодко-кислуватий смак курячого м'яса з пікантною гостринкою – ця страва азіатської кухні точно варто скуштувати.

куряче філе, цукор, часник, оцет столовий, соус соєвий, перець чорний мелений, перець червоний мелений, кунжут

Фото до рецепту: Спагетті з куркою в томатному соусі

Ситна, смачна, проста у приготуванні страва для сімейної або дружньої вечері – спагетті з куркою в томатному соусі.

спагетті, Курячі стегна, помідори, часник, цибуля ріпчаста, сир твердий, олія рослинна, цукор, сіль, перець чорний мелений, базилік, спеції, зелень

Фото до рецепту: Жюльєн з куркою та грибами

Дуже популярну закуску – жульєн (або точніше жульєн) з куркою та грибами, можна приготувати на сковороді, приблизно за півгодини, зовсім не напружуючи себе придбанням кокотниць та доведенням страви до готовності в духовці. А виходить так само смачно!

куряче філе, печериці, цибуля ріпчаста, вершки, сир твердий, олія рослинна, сіль, перець чорний мелений, зелень

Фото до рецепту: Печеня з курки з картоплею

Вдалий склад з апетитним результатом – жарке з м'ясом курячого стегна та обсмаженою картоплею. Соковитість додають солодкий перець та помідори, а часник, паприка та чорний перець надають яскравого смаку та приємної гостроти. Страва просякнута ароматом прянощів та свіжої зелені, курка м'яка, а ніжна всередині картопля покрита апетитною скоринкою. Ароматно та смачно!

куряче філе, картопля, болгарський перець червоний, помідори, цибуля ріпчаста, часник, зелень петрушки, зелень кропу, сіль, перець чорний мелений, паприка мелена.

Фото до рецепту: Смажена курка, тушкована в молочно-чесночному соусі (на сковороді)

Курячі ніжки або інші частини курки спершу обсмажується до золотистої скоринки, а потім недовго гасять на сковороді в молочному соусі. М'ясо птиці виходить піджаристим, але ніжним та соковитим, просоченим ароматним молочним соусом із часником та зеленню.

курка, молоко, борошно, часник, зелень, олія, паприка мелена, перець чорний мелений, сіль

Фото до рецепту: Курячі котлети по-французьки

Курячі котлети по-французьки (інші назви – котлети по-міністерськи, по-албанськи) дуже ніжні та соковиті, просто тануть у роті. Якщо ви ніколи їх не готували, то надолужуйте втрачене.

Фото до рецепту: Курка, тушкована в кисло-солодкому соусі з болгарським перцем та морквою.

На приготування курки з овочами по-китайськи потрібно зовсім небагато часу.Куряче м'ясо та овочі спочатку обсмажуються, а потім тушкують у кисло-солодкому соусі з легкою гостринкою. Завдяки овочам та соусу страва виходить соковитою, оригінальною та дуже смачною.

куряче філе, перець солодкий, морква, кетчуп, перець червоний мелений, гострий перець, цукор, крохмаль кукурудзяний, соус соєвий, олія рослинна, корінь імбиру, кунжут

Фото до рецепту: Куряче філе у вершковому соусі з сиром

Як приготувати куряче філе? Загасіть його у вершковому соусі із сиром. Соус додасть курячому м'ясу соковитість та ніжний смак. А трохи паприки, часнику та свіжої зелені додадуть дивовижний аромат.

куряче філе, сир твердий, вершки, часник, зелень кропу, паприка мелена, сіль, перець чорний мелений, олія

Фото до рецепту: Запіканка з макаронів з куркою та помідорами

З доступних та недорогих продуктів можна приготувати смачну гарячу страву, яка сподобається всім членам сім'ї. Цей простий рецепт запіканки з макаронів, курячого філе та помідорів заощадить час будь-якій господині, адже обід приготує духовка. А вам залишається лише підготувати продукти та сервірувати стіл.)

макарони, куряче філе, помідори, сир твердий, сметана, вода, приправа, сіль, зелень, олія

Фото до рецепту: Курка в маринаді з майонезу та соєвого соусу

Дуже простий спосіб приготування смачного курячого м'яса на обід або вечерю: ніжок, стегенця, крил або філе. Будь-яке куряче м'ясо, приготоване в цьому маринаді, виходить надзвичайно смачним.

Фото до рецепту: Курячі рулетики з сиром

Рулетики з курячого філе – з хрусткою скоринкою, ніжні та соковиті всередині! Курячі рулетики з начинкою із сиру та зелені готувати легко, а відлітають вони зі столу миттєво!

Фото до рецепту: Чахохбілі по-грузинськи

Чахохбілі – відома страва грузинської кухні, тушкована курка з цибулею, помідорами, солодким перцем.

курка, цибуля ріпчаста, томат-паста, помідори, солодкий перець, гострий перець, часник, аджика, уцхо, перець, сіль, кінза, петрушка, спеції, олія рослинна

Фото до рецепту: Курка, запечена з картоплею та сиром, по-французьки

Курячі ніжки, запечені з картоплею та сиром, – дуже смачна та ситна страва, яку можна приготувати як на святковий стіл, так і для сімейного обіду чи вечері.

Фото до рецепту: Картопля з куркою та помідорами, запечені в пергаменті

Швидко, смачно, порційно, а головне – оригінальна подача. Страва запікається ось у таких цікавих човниках із пергаменту. Кожен човен – одна порція. Картопля, цибуля, помідори та сир викладаються в пергаментний човен і вирушають у духовку. Це смачно, ситно та зручно!

картопля, куряче філе, помідори, цибуля ріпчаста, часник, сир твердий, каррі, сіль, перець чорний мелений, зелень петрушки

Фото до рецепту: Розсипчастий плов із куркою

Приготувати плов можна з будь-якого м'яса. Сьогодні готую з курки, але на вибір можна взяти свинину, баранчик чи яловичину. Це не зовсім узбецький плов, але теж дуже розсипчастий та смачний. Як зробити плов, а не кашу? Є кілька принципів. Розкажу, як я готую його для своєї сім'ї.

курка, рис, морква, часник, цибуля ріпчаста, сіль, перець чорний мелений, зіра, приправа, олія

Фото до рецепту: Курка під майонезом у духовці

Як же я люблю рум'яну курочку з хрусткою скоринкою! Це дуже простий рецепт і швидкий. Усього за 50 хвилин виходить шикарна курочка на обід.

Фото до рецепту: Гречка з куркою в духовці

Ця страва підійде на звичайнісіньку вечерю. Оцінять і спортсмени, і гурмани. Секрет смаку в тому, що гречка готується разом із м'ясом та насичується його соками.

крупа гречана, курка, цибуля ріпчаста, часник, олія соняшникова, олія вершкове, сіль, перець, окріп

Фото до рецепту: Лагман з куркою

Лагман є традиційною національною стравою середньоазіатських народностей. Готується страва з м'яса (баранини) з овочами та локшиною. Я вирішила приготувати лагман на свій лад з того, що було. Отже, готуємо лагман із курки.

курка, цибуля ріпчаста, помідори, морква, перець болгарський, томат-паста, макарони, олія соняшникова, перець чорний мелений, сіль

Фото до рецепту: Курячі грудки

Куряча грудка "під шубою". М'яка та соковита куряча грудка в духовці. Страва дуже смачна, можна готувати як у будні, так і до святкового столу. Це простий рецепт запеченого у духовці курячого філе.

куряча грудка, помідори, перець солодкий, часник, сир, сир, борошно, майонез, гірчиця, зелень, сіль, перець, приправа, олія

Фото до рецепту: Відбивні з курячого філе в соєвому клярі

Сьогодні приготуємо відбивні з курячого філе в клярі на основі яєць, борошна та соєвого соусу. Завдяки соєвому соусу скоринка на відбивних набуває не лише специфічних смакових ноток, а й красивого карамельного кольору. Курячі відбивні швидко готуються і виходять соковитими та м'якими.

Фото до рецепту: Курячий суп із часниковими галушками

Смачний та ситний курячий суп з картоплею та галушками. Особливість рецепту в тому, що тісто для галушок промазується олією з пряними травами і часником, згортається в рулет, а потім нарізається шайбочками. За рахунок часникових галушок-рулетиків суп має дуже апетитний яскравий аромат.

курка, картопля, морква, цибуля ріпчаста, лавровий лист, сіль, перець чорний мелений, олія рослинна, зелень кропу, вода, борошно, яйця, сіль, олія рослинна.

Фото до рецепту: Гуляш із курки

Класичний гуляш готується з яловичини, але ми сьогодні приготуємо гуляш із курячого філе в томатному соусі-підливці.

куряча грудка, морква, цибуля ріпчаста, часник, томат-паста, олія соняшникова, сіль, перець чорний мелений

Фото до рецепту: Курка під соусом теріяки

Простий рецепт приготування смачної курячої грудки на сковороді. За рахунок додавання солодко-солоного соусу теріяки нейтральне куряче філе набуває цікавого смаку: в ньому гармонійно переплітаються помірна насолода і ледь помітна гострота.

Фото до рецепту: Курка в молочно-чесночному соусі (шкмерулі)

Готуємо шкмерулі – курку по-грузинськи. Існують різні способи приготування цієї страви.У даному рецепті запечене в духовці куряче м'ясо невеликий час гаситься в молочному соусі з часником і пряними травами, а потім настоюється кілька годин. Куряче м'ясо за цей час повністю просочується соусом і виходить дуже смачним, ніжним і ароматним.

Фото до рецепту: Курка, тушкована в сметанно-цибулевому соусі

Курячі стегна зі сметаною та цибулею – страва, яку я можу сміливо рекомендувати всім, тому що курка в такому виконанні виходить просто незрівнянною! Бонусом до соковитої курочки виступає сметанно-цибулевий соус, який стане чудовою підливою для гарніру. Така страва підійде як на вечерю, так і на святковий стіл.

Фото до рецепту: Картопляні котлети з курячим м'ясом

Шикарна страва для обіду – рекомендую картопляні котлети з курячим м'ясом. Смачно.

картопля, курячі стегенця, цибуля ріпчаста, сіль, перець, масло вершкове, борошно пшеничне, яйця, олія рослинна

Фото до рецепту: Куряча грудка з картоплею (у духовці)

Дуже ароматна страва – запечена куряча грудка з картоплею. Відмінно підійде для сімейного обіду чи вечері!

куряча грудка, картопля, цибуля ріпчаста, соус соєвий, олія оливкова, паприка мелена, сіль, перець чорний мелений

Фото до рецепту: Курка з рисом та овочами в рукаві (в духовці)

Курка з рисом та овочами в рукаві – це дуже практичний рецепт приготування повноцінної вечері на всю родину, для якої вам знадобиться лише духовка. Використовуючи цей рецепт, ви одночасно приготуєте курку та дуже смачний гарнір з рису та овочів до неї. За часом приготування вам знадобиться близько 2 годин, при тому, що реально щось робити ви будете хвилин 20, не більше. Решту часу курка з рисом та овочами запікатиметься в духовці. Цей рецепт чудово підійде для нескладної щоденної вечері. Смачного!

курячі ніжки, рис, морква, цибуля ріпчаста, перець болгарський, часник, вода, паприка мелена, часник, куркума, зіра, барбарис сушений, перець мелений, сіль

Фото до рецепту: Запіканка з кабачками та курячим філе

Соковита, ніжна та дуже смачна овочева запіканка з кабачками, картоплею, помідорами та курячим філе. Додавання сиру та свіжої зелені надає запіканку апетитного вигляду, вона підійде для святкового столу або вечері з родиною.

куряче філе, картопля, кабачки, помідори, цибуля ріпчаста, сир твердий, олія рослинна, сіль, перець чорний мелений, зелень

Фото до рецепту: Чахохбілі з курки (у духовці)

Чахохбілі з курки – дуже смачна і проста у приготуванні страва грузинської кухні. Курочка, тушкована з цибулею, помідорами, зеленню та часником, виходить дуже соковитою та ароматною, у насиченому соусі. Існує багато варіацій цієї страви, одним із рецептів поділюся з вами. Всі продукти є дуже доступними і є завжди на кухні.

Курячі стегна, помідори, томат-паста, цибуля ріпчаста, масло вершкове, хмелі-сунелі, сіль, перець чорний мелений, часник, зелень кінзи, базилік

Фото до рецепту: М'ясо по-французьки на сковороді

Популярне м'ясо французькою можна приготувати на сковороді за півгодини.

Фото до рецепту: Куряче філе, тушковане в томатному соусі з консервованою квасолею

Простий та цікавий варіант приготування курки з підливою. Куряче філе спершу швидко обсмажується, а потім тушкується з консервованою квасолею та томатною пастою. Це надає блюду ситність, а курці соковитість і приємний смак.

куряче філе, квасоля консервована, томат-паста, лавровий лист, сіль, перець чорний мелений, цукор, олія соняшникова, зелень петрушки

Фото до рецепту: Курчата тютюну

Може й правильно називати курчата таПака, і це грузинська страва, для мене вона була, є і буде радянською стравою під назвою "Курча тютюну". Цю смакоту подавали скрізь – і в ресторанах, і готували в домашніх умовах. Мабуть, курча тютюну – одна з найвідоміших і найзатребуваніших страв у радянські часи. Просто, до "не можу", а смакоти – пальчики оближеш!

Фото до рецепту: Листкова картопля

Цей рецепт листкової картоплі мені подарувала подруга.З того часу він рятує мене на сімейних вечерях. Ситно та смачно! Мені дуже подобається! Як приготувати.

Фото до рецепту: Гречка з куркою по-купецьки

Приготуємо гречану кашу купецько не з м'ясом, як у класичному варіанті, а з куркою – буде не менш смачно. Завдяки соку овочів і курки, що виділяється в процесі приготування, гречка виходить соковитою і при цьому розсипчастою. Томатна паста, часник та мінімальний набір спецій додають каші приємний смак та аромат. А якщо куряче стегно замінити грудкою, страва вийде дієтичнішою.

крупа гречана, Курячі стегенця, морква, цибуля ріпчаста, часник, томат-паста, сіль, перець чорний мелений, олія рослинна, приправа, лавровий лист.

Фото до рецепту: Курка

Майстерні кухарі, справжні майстри удостоюються звання «Сordon Blue» (Кордон Блю). Декілька століть тому, у Франції так називали блакитну стрічку, на якій носили відмітний знак лицарі ордена Святого Духа. Воістину, майстри своєї справи заслуговують на таку шану і повагу. Спробуйте наблизитися до кулінарної майстерності та створіть чудову страву з курки, яка не потребує особливих витрат сил і часу.

куряча грудинка, шинка, сир швейцарський, масло вершкове, борошно кукурудзяне, паприка, сіль, базилік, сухарі

Фото до рецепту: Шкмерулі

Фото до рецепту: Курка по-мексиканськи на сковороді

У цьому рецепті я покажу, як приготувати пікантну курку з овочами та рисом по-мексиканськи. Така страва може стати повноцінною вечерею! Готується вона дуже просто. Зробіть все відповідно до рецепту, і вийде відмінний результат! Смачного!

куряче філе, рис, помідори протерті, перець болгарський, кукурудза консервована, квасоля консервована, квасоля стручкова, цибуля ріпчаста, перець чилі, часник.

Фото до рецепту: Локшина з куркою, помідорами та сиром, на сковороді

Якщо ви любите локшину і обов'язково з м'ясом, але не хочете довго возитися, пропоную чудовий варіант.У цій страві локшина гармонійно поєднується з ніжним м'ясом курки, легкою кислинкою помідорів та вершковими нотками сиру. Страва досить швидко готується, причому в одній сковороді.

локшина, куряче філе, помідори, сир твердий, цибуля ріпчаста, вершкове масло, сіль, перець чорний мелений, паприка мелена

Фото до рецепту: Ледачі біляші на кефірі

Ліниві біляші на кефірі – швидкий і дуже смачний обід для всієї родини. Такі біляші виходять рум'яними, дуже смачними та ситними, і що важливо – готувати їх зовсім не довго.

Фото до рецепту: Куряче філе з грибами, запечене в сметанно-сирному соусі

Запечена курка з грибами в сметанно-сирному соусі — вдалий спосіб перетворити досить прісну і суху курячу грудку на гідну страву. Печериці та сир надають текстури та смаку, а сметана — соковитість. Куряче філе виходить дуже ніжним та м'яким.

куряче філе, печериці, сир твердий, сметана, борошно, вершкове масло, олія рослинна, часник, сіль, перець чорний мелений, приправа

Фото до рецепту: Курка по-сільському

Ні, безперечно, любов до курки у мене велика! Давайте зробимо ось таку страву – наш незамінний птах відмінно доповнить багато всього смачного, ароматного, корисного. Поїмо, вкотре, із задоволенням, з апетитом!

курка, олія рослинна, бекон, перець зелений, цибуля ріпчаста, вода, гриби свіжі, помідори, петрушка, часник, лавровий лист, сіль, чебрець.

Фото до рецепту: Курячі відбивні у медово-соєвому соусі

Соковиті та ніжні курячі відбивні з рум'яною скоринкою в оригінальному соусі. Солодощі меду, легка солоність соєвого соусу та пікантність часнику надають курячому м'ясу приємного присмаку, апетитного вигляду та аромату.

куряче філе, часник, соус соєвий, мед, оцет яблучний, перець червоний, борошно, сіль, перець чорний мелений, олія рослинна, олія вершкове

Фото до рецепту: Картопляний коржик з куркою та сиром

Так смачно, що з глузду можна з'їхати.:) Звичайна відварена картопля, яку ми замішуємо в тісто, і начинка з курки та сиру! Фантастика, а не коржик! Готуйте обов'язково, дуже ніжно, ароматно та смачно!

Фото до рецепту: Картопля, тушкована з куркою у сметанно-вершковому соусі

Куряче філе і картопля в соусі зі сметани і вершків підкорять з першого шматочка!) Курка і картопля в ніжному соусі з додаванням чебрецю набувають дивовижного аромату, чудового смаку і соковитості. А ще ця страва готується досить просто і в одній каструлі, що дуже зручно.

картопля, куряче філе, сметана, вершки, цибуля ріпчаста, сіль, перець чорний мелений, чебрець, олія рослинна, вода

Фото до рецепту: Курка, тушкована в цибульному соусі

Дуже цікавий рецепт приготування тушкованої курки. Його особливість — у цибульному соусі та одному секретному інгредієнті. Йдеться про харчову соду – саме вона допоможе за короткий час розм'якшити цибулю і надати їй карамелізованого властивості. Курка попередньо не обсмажується, але при цьому під час гасіння в цибульному соусі чудово набуває коричневу скоринку.

Фото до рецепту: Печеня з курки

Печеня з курки – страва звична, здавалося б, що тут може бути нового? Однак, зверніть увагу, цей рецепт містить цікаві нюанси.

Фото до рецепту: Курка з яблуками, помідорами та сиром (у мікрохвильовій печі)

Куряча грудка з цибулею, яблуками та помідорами під сирною шапочкою виходить дуже ніжною та соковитою. Приємна кислинка яблук та соковитість помідорів гармонійно поєднуються з приправленим чебрецем курячим філе. Таку курочку можна готувати як кожного дня, так і до святкового столу.

Фото до рецепту: Салат з куркою, грушею, сиром та горіхами

Просте приготування та вишуканий смак салату з куркою, грушею, сиром та горіхами дозволять цій страві стати однією з ваших коханих. Шматочки філе обсмажуються, а потім з'єднуються з волоськими горіхами, сиром та шматочками груші, маринованими у заправці з олії, меду, бальзамічного оцту та лимонного соку.

Фото до рецепту: Пиріг

Начинка для пирога з листкового тіста готується, як для самси, з курочкою та гарбузом. Чому пиріг? Так часу ліпити самсу зовсім не було! Але вийшло дуже смачно!

Фото до рецепту: Вальдорф

Ще один варіант поширеного салату вальдорф – з куркою. У цьому рецепті до класичних складових салату вальдорф додається часник, куряче філе та салат латук.

яблуко, сік лимона свіжовичавлений, майонез, стебло селери, цибуля-шалот, часник, горіх волоський, куряче філе, салат-латук, перець чорний мелений

Фото до рецепту: Салат

Багатошаровий святковий салат із простих продуктів.

куряча грудинка, картопля, морква, цибуля червона, яйця, буряк, ядра волоських горіхів, майонез, сир твердий, сіль, перець чорний мелений, оцет винний, маслини чорні.

Фото до рецепту: Салат

Листковий салат з куркою дозволяє насолодитися смаком кожного інгредієнта, одночасно поєднуючи складові салату "Перший сніг", які легко стикаються один з одним. Готується салат з курячим філе, твердим сиром та темним виноградом; також це салат із яєць та волоських горіхів.

Фото до рецепту: Запіканка з курки, гарбуза та сиру

Дуже цікава на смак вийшла страва. М'яке, соковите філе курки та гарбузове пюре з легкою гостротою сиру та сметанною кислинкою.

куряче філе, гарбуз, сир твердий, сметана, майонез, приправа, сіль, перець чорний мелений, вершкове масло, панірувальні сухарі

Приготування курки дуже різноманітне. Багато народів мають свої особливі страви з куркою. Приготування курчати тютюну колись прославило грузинську кухню, крім цього є й інші цікаві грузинські страви з курки. У французів є свої смачні страви з курки: курка французькою з картоплею, курка смажена, курка запечена з овочами, в клярі курка. Широко відомі новорічні страви з курки та різдвяні страви з курки, як правило, це запечена курка.Рецепт курки з яблуками є практично у будь-якій європейській кухні. В Азії часто готується курка з рисом, рецепт курка з млинцями характерний для російської кухні. Також днями характерні страви з курки з картоплею, страви з курки з грибами, дієтичні страви з курки.

Але перш за все треба вирішити, як приготувати курку і де її готувати. Може бути курка запечена в духовці, курка в мультиварці, курка в аерогрилі, курка в мікрохвильовій печі, курка смажена, курка тушкована, курка варена, курка копчена. Є сотні варіантів, як смачно приготувати курку. Тут ми постараємося відповісти на такі питання як, що можна приготувати з курки, що приготувати з куркою, що приготувати з курки на свято, як приготувати цілу курку, як приготувати курку в духовці, як приготувати курку, як приготувати курку. курку з грибами, як у мультиварці приготувати курку, як приготувати курку в рукаві, скільки готується курка в духовці, як приготувати гомілка курки, як приготувати курку цілком, як приготувати курку з чорносливом, як приготувати курку у фользі, як приготувати курчата в духів. Вам також буде корисно дізнатися, як приготувати курку на пляшці, як готується курка запечена в пакеті і курка запечена у фользі, як приготувати курку в мікрохвильовій печі, як приготувати курку на сковороді, як готувати курку швидко, як приготувати курча. Перше що спадає на думку при питанні, що приготувати з вареної курки, це, звичайно, салати. Але є й інші страви із вареної курки: крем-супи, суфле, пиріжки. Щоб швидко та добре відварити курку, можна скористатися скороваркою.Курка у скороварці добре розварюється, оскільки вона готується під кришкою та під тиском, зберігає більше аромату. З цією ж метою готується курка у пароварці. Дуже ніжною виходить курка в пароварці, рецепти курки в пароварці, це курка з чорносливом, і з ананасом, і з баклажанами, і з кабачками.

Рецепти гарячих страв з курки можна поділити на перші та другі. Супи чи перші страви з курки мають для нас велике значення. Якщо вірити медикам, курячий бульйон і курячий суп має цілющі властивості при лікуванні простудних захворювань. Почнемо з того, що розглянемо другі гарячі страви з курки. Найзручніші – страви з філе курки. Це різні биточки, котлети, курячі рагу, навіть горячі салати з курки. Це і курка з макаронами, і курка з овочами, і курка з млинцями, і курка в листковому тісті, і курка з рисом, курка в лаваші. Фрікас – ще один варіант, що приготувати з філе курки. Приблизно так само готуються курка тушкована в сметані, тушкована курка з овочами. Незважаючи на назву, це досить прості страви з курки.

Корисна група рецептів – курка у мікрохвильовій печі. Приготування курки в мікрохвильовій печі займає мінімум часу, тому дуже зручно. Специфіка таких рецептів у тому, щоб підбирати продукти, які будуть готуватись одночасно з приготуванням курки. Або можна попередньо підготувати деякі продукти, як це зазначено в рецептах курки для мікрохвильової печі. Курка гриль в мікрохвильовій печі – один з кращих способів, щоб у вас вийшла смачна курка гриль в домашніх умовах.Також у цьому кухонному агрегаті можна приготувати наступні рецепти: курка з чорносливом та курагою, курка з грибами, курка з картоплею, курка з грибами та картоплею, курка з грибами та сиром, курка з чорносливом, курка запечена з яблуками, курка з начинкою з печерицями. Ще одна група рецептів, яка увійшла до нашого життя разом із кухонною технікою, це курка в мультиварці. Приготування курки в мультиварці відрізняється швидкістю та користю. Страви з курки у мультиварці допомагають навіть недосвідченій господині приготувати смачний обід чи вечерю. Назвемо лише деякі: курка з гречкою у мультиварці, курка з картоплею у мультиварці, тушкована курка у мультиварці, курка з овочами у мультиварці, смажена курка у мультиварці, запечена курка у мультиварці, курка з рисом у мультиварці, курка на пару у мультиварці, у мультиварці цілком, курка з макаронами у мультиварці, курка з картоплею у мультиварці, курча у мультиварці, курка з грибами у мультиварці, тушкована курка у мультиварці, рецепт курка у сметані у мультиварці. Іноді непоганий рецепт приготування курки в мультиварці можна також в інструкції до цього агрегату.

Простий спосіб приготувати курку, це страви з курки на сковороді – смажена курка з картоплею, соковита курка смажена, рецепт смажена курка з овочами та ін. Курка в панірувальних сухарях виходить з апетитною хрусткою скоринкою. Курка з підливою готується у відносно глибокому посуді, це курка у качениці, курка у казані.Також у цьому посуді може бути приготовлена ​​курка тушкована, рецепт курка тушкована з грибами, курка у власному соку, курка тушкована з картоплею, курка з чорносливом тушкована

Мабуть, найпопулярніше місце для курки на кухні це духовка. Саме в духовці закінчують свій земний шлях більшість бройлерів. Вони йдуть гарно, у цьому їм допомагають рецепти з курки у духовці. Хороший рецепт приготування курки у духовці має знати кожна господиня. Хоча приготування курки в духовці процес нескладний, є деякі правила та спеціальні рецепти для того, щоб вийшла ароматна курка в духовці з скоринкою. Курка з хрусткою скоринкою – мрія кожного, навіть якщо він вегетаріанець, сидить на дієті або є шанувальником здорового харчування. Настає час, і в будинку з'являється курка, рецепти приготування якої в духовці змушують розбігатися очі.Це курка в духовці повністю (курка запечена в духовці повністю), домашня курка в духовці, курка на солі в духовці, ціла курка в духовці з рисом, курка в духовці цілком, рецепт курча тютюну в духовці, курка в духовці грибами в духовці, курка в духовці шматочками, курка фаршована грибами в духовці, курка в майонезі в духовці, соковита курка в духовці, курка запечена в духовці, курка в маринаді в духовці, курка спечена з картоплею, курка спечена і чорносливом, курка в духовці з сиром, курка запечена в тісті, курка запечена з рисом, курка з гречкою в духовці, курка з сиром в духовці, курка в мішечку, курка фарширована гречкою в духовці, курка з печерицями духовці на рожні, курка на шпажках в духовці, курка з медом в духовці, курка в духовці в пакеті, курка тютюну рецепт в духовці, курка в беконі в духовці, курка в духовці з начинкою, курча в духовці, рецепт запечена курка в духовці, рецепт курка запечена в духовці в рукаві, курка фарширована в духовці цілком, курка в сметані в духовці та інші. З чим не готується курка в духовці. Дуже зручно смачно виходить курка в духовці з овочами, як то: курка з капустою, курка з селери, курка з квасолею, курка з гарбузом. Зрештою, ніколи не набридає рецепт курка в духовці з картоплею. Страви з курки в духовці можна приготувати одразу з гарніром. Приготовлена ​​курка з картоплею в духовці – це вже готова страва, яка не вимагає гарніру. Якщо ви ще не знаєте, як готується курка в духовці, якщо вам вже здалася ароматна курка із золотистою скоринкою, відео вам підкаже всі нюанси її приготування.Або вибирайте рецепт курка у духовці (фото). Дуже оригінальний смак виходить, якщо готується курка із фруктами. Це справжні святкові страви з курки. Рецепти тут можна навести такі: курка з яблуками в духовці, курка в духовці з апельсинами, курка з гранатом, курка з лимоном, курка з айвою, курка з горіхами, курка в кунжуті, курка з курагою, курка з чорнослив з медом. І навіть такі екзотичні, як курка з авокадо, курка з бананами, курка з ківі, курка з персиками, рецепт курка з ананасами в духовці, курка з ананасами та сиром, курка з імбиром. Оскільки курка цікаво виходить при поєднанні з кислим смаком, рекомендуємо вам скуштувати рецепти курка в кисло-солодкому соусі, курка з апельсинами, рецепт курка з ананасами та грибами, курка в апельсиновому соусі, курка з мандаринами, курка запечена з апель духовці. Останнім часом часто готували курку з ананасами. Є кілька способів, як приготувати курку з ананасами. Це курка з ананасами під сиром, курча запечене з ананасами. Вибирайте курку з ананасами (з фото) або курку з ананасами (рецепт з фото) і готуйте курку з ананасами на здоров'я. Курка маринована м'якша та ароматніша. Складно зустріти людину, особливо чоловіка, якому не сподобалася б маринована курка в духовці. Як же замаринувати курку? Можемо вам порадити такі рецепти: курка у маринаді, курка у вині (курка у білому вині, курка у червоному вині) курка у пиві, курка маринована у кефірі, курка у молоці.

Смачна страва з курки, яку оцінять ваші гості – курка фарширована. Ми навчимо вас, як приготувати фаршировану курку.І нехай вас не лякає приготування фаршированої курки, використовуючи розділ рецепти з куркою з фото (фарширована курка з фото) ви зможете приготувати і цей рецепт курки. А також багато інших: фарширована курка в духовці, рецепт курка фарширована рисом в духовці, курча фарширована, курка фарширована, рецепт фарширована курка з яблуками, фарширована курка з грибами, фарширована курка з картоплею. Дещо схожа на фаршировану курку курка в коробці (курка в желе).

Курка ніколи не вийде смачною, якщо готувати її без соусу. Не важливо, чи буде у вас курка у рукаві, курка у духовці у рукаві, курка у фользі, курка гриль у духовці, курка на банці у духовці, смажена курка у духовці, курка у духовці, курка у тесті у духовці, курка у банку , курка в духовці у фользі, рецепт курка у клярі, рецепт курка у тесті, рецепт курка у пиві, рецепт курка з грибами, рецепт курка у фользі, рецепт курка у солі, курка з яблуками, рецепт курка з гречкою, курка у вині, рецепт курка у фользі в духовці, рецепт курка в сметані, рецепт курка в банку, рецепт запечена курка з медом, ціла курка в мультиварці, курка з чорносливом, рецепт курка в беконі, у вас має бути курка з соусом. Можна обійтися чимось простіше: курка в майонезі, курка в часниковому соусі (курка з часником) у духовці, курка в вершковому соусі, рецепт курка в сметанному соусі (курка в сметані), курка в соєвому соусі, курка в медовому соу у томатному соусі, курка у гірчиці (курка у гірчичному соусі), курка у вершках.Але є й такі цікаві рецепти, як курка в сирному соусі, курка в кефірі, курка в медово-гірчичному соусі (курка з медом та гірчицею), курка в соусі теріяки, курка з каррі, курка з волоськими горіхами.

Якщо у вас є аерогриль, вам буде цікаво дізнатися про приготування курки в аерогрилі. Приготування курки гриль в аерогрилі набуває все більше шанувальників. Ми пропонуємо вам перевірені рецепти страв з курки в аерогрилі, які підкажуть, як приготувати курку в аерогрилі смачно. Курка гриль в аерогрилі до всього іншого не така шкідлива організму, і це ще одна причина дізнатися, як приготувати курку гриль в аерогрилі. Приготуйте і ви не пошкодуєте, вона того варта, ця чудова курка в аерогрилі, рецепти курки в аерогрилі є на будь-який смак.

Т.зв. рукав – зручний пристрій, щоб правильно запікати курку. За допомогою рукава у вас вийде смачна курка у духовці. Курка в рукаві для запікання (курка в пакеті) готується швидше та якісніше. Тому приготування курки у рукаві має стільки шанувальників. Запечена курка в рукаві сподобається вашим домочадцям та гостям, важливо вибрати хороший рецепт курки в рукаві. Курка в пакеті для запікання може бути приготовлена ​​як сама собою, так і з іншими інгредієнтами, гарніром. Це курка з овочами в рукаві, курка в рукаві повністю, запечена курка з картоплею, курка в рукаві з яблуками, курка з чорносливом у рукаві, курка в рукаві з картоплею (курка в рукаві з картоплею), курка з рисом у рукаві, фарширована курка у рукаві. Курка у рукаві – рецепт, який стане вашим фірмовим рецептом.З цієї ж причини часто курку обертають у фольгу, є багато рецептів курки у фользі, наприклад, курка з яблуками у фользі, курка у фользі з картоплею, курка запечена з грибами, курка запечена з чорносливом, курка у фользі цілком. Оригінальна при подачі та соковита друга страва – курка в горщику. Страви в горщиках з куркою можуть використовувати як філе курки, так і курку шматочками. Ми радимо вам рецепти курка з картоплею в горщику, курка з рисом у горщику, курка з грибами в горщику. У горщиках взагалі можна приготувати різні страви з курки та картоплі.

Зверніть увагу на рецепти з курки з фото, страви з курки з фото, курка рецепти з фото, курка з яблуками з фото, курка з яблуками (фото рецепт). Використовуйте їх, якщо у вас у меню запланована курка, рецепти приготування з фото дуже наочні та корисні для тих, хто ще не набив руку у приготуванні курки.