Як найкраще збити молоко для латте: 5 корисних порад

Латте – це один із найпопулярніших видів кави, яку готують на основі еспресо та збитого молока. Збите молоко надає напою ніжності та шовковистої текстури, а також створює ефектний латте-арт на поверхні.

Збивати молоко для латте може здатися простою справою, проте, щоб отримати ідеально збиту піну, необхідно дотримуватися кількох правил. У цій статті ми розповімо, як правильно збити молоко для латте, щоб ваша кава завжди була ідеально насиченою і справжнім витвором мистецтва.

Перш за все, оберіть свіже молоко з високою жирністю – від 3,5% і вище. Жирне молоко краще спінюється і створює більш щільну піну. Також, перед збиванням, обов'язково охолодіть молоко до температури близько 4-7 градусів. Потім, заливайте молоко у відповідний глечик для збивання, який має бути достатньо містким, щоб молоко не розливалося.

Як правильно збити молоко для латте
КрокОпис
1Підготуйте свіже молоко та холодну склянку
2Влийте необхідну кількість молока у склянку
3Візьміть збивалку або штатив із піноутворюючими насадками
4Збийте молоко, рухаючи збивалкою знизу вгору і туди-сюди
5Продовжуйте збивати до появи щільної та гладкої піни
6Обережно додайте збите молоко на свою чашку з еспресо
7При бажанні прикрасьте латте какао-порошком або шоколадною стружкою

У високу залізну посуд налийте молоко і поставте на маленький вогонь. Збивайте молоко понурювальним блендером прямо під час нагрівання. Молоко не можна доводити до кипіння.Отримана таким чином пінка виходить ніжною та пишною, але не дуже стійкою, тому вливати її в кофе та пити напій потрібно відразу.11 серп. 2022 нар.

Як збити молоко для латте?

Вам знадобиться звичайнісінький френч-прес та гарне молоко. Вставте поршень у Френч-прес та інтенсивними рухами почніть збивати молоко – вдаряючи ситечком-фільтром по самій поверхні гарячого молока.

Як збити молоко для латте капучинатором?

Під час збивання капучинатором віночок потрібно нерухомо тримати під кутом приблизно 45 ° і при цьому стежити, щоб він не торкався дня. В обсязі молоко має збільшитися вдвічі – на це потрібно близько 5 хвилин.

Яке молоко краще збивається тепле чи холодне?

Найкраще використовувати охолоджене молоко Справа в тому, що молекули молока знаходяться в ідеальному збиванні стані тільки до температури 37 ºС. Якщо ви збиваєте молоко вперше, вам потрібно більше часу, щоб розібратися з девайсом, пристосуватися. Тому поставте молоко у холодильник перед використанням.

Як правильно збити молоко?

Безвідмовна техніка збивання молока Спочатку потрібно взяти пітчер і налити в нього молоко, залишаючи 0,5 см до внутрішнього носика молочника, це приблизно середина. Потім продуть паровідведення. Це виключить попадання в молоко конденсату, що скупчився в трубці. Для збивання молока нам потрібна суха пара.