Як називається блюдо з виноградного листя з фаршем

Долма – це традиційна страва східної кухні, яка дуже популярна в українських господинь. Являє собою загорнуту у виноградне листя начинку, найчастіше фарш з рисом. На початку літа з'являються свіжі виноградні листя, які ідеально підходять для домашньої долми.31 трав. 2022 р.

Як називаються голубці з виноградного листя?

Долма́ (тур. dolma, кримсько-тат. dolma) або Толма — страва, що являє собою начинені овочі або листя (як правило, виноградне). Начинка зазвичай готується на основі рису, може також містити відварений м'ясний фарш (переважно з баранини), але може бути і вегетаріанською.

Як приготувати листя з винограду для голубців?

На дно каструлі кладемо кілька виноградних листків, щоб долма в процесі приготування не пригоріла. Щільно викладаємо конвертики швом донизу. Заливаємо киплячою підсоленою водою і зверху накриваємо тарілкою, щоб долма не виринала і листочки не розгорталися. Тушкуємо на слабкому вогні приблизно 1 годину.

Як приготувати листя на долму?

Зберігати таку заготовку треба в холодильнику. Консервувати листя винограду можна ще й таким чином: зібране листя необхідно скласти «стопкою» по 20 штук, потім, згорнути їх трубочкою. Після чого, листяні рулетики слід опустити на 3 секунди в сильно гарячу воду, а потім, відразу ж в холодну.

Блюда с виноградными листьями – Повар.ру
Блюда с виноградными листьями. Нежные листья, сорванные с гибкой виноградной лозы, на протяжении многих веков используются в пищу. Блюда …