Як підгортати картоплю сапкою

Як правильно підгортати картоплю сапою?

Як та чим підгортати картоплю Підгортати картоплю краще по вологій землі після дощу або хоча б після поливу, оскільки після цього бічні пагони на яких утворюються бульби, будуть рости краще. Під час кожного підгортання на кущ підсипають 5-10 см ґрунту. Кеш

Як правильно обгортати картоплю?

Підгортання картоплі також є важливою процедурою у догляді за рослинами. Воно дозволяє формувати пагони, забезпечує збільшення кількості кущів та підвищує врожайність. Перше підгортання слід проводити після появи 4−6 листків на рослинах. Для підгортання видаляють верхню частину пагонів або обривають їх.

Що буде якщо не підгортати картоплю?

При неглибокій посадці і регулярному підгортанні картоплі під час збору врожаю простіше викопувати бульби і процедура їх збору стає не такою трудозатратною. Ранні сорти картоплі підгортають один раз, попередньо посипавши деревною золою землю.

Методи підгортання картоплі
Скільки разів підгортати? Класика – 2 підгортання: друге проводять через 2-3 тижні після першого, перед тим, як картопля зацвіте. Але якщо розпочинати цей захід досить рано, двічі не вистачає.