Якщо сушите в шкірці – сушіть на сонці або в духовці при температурі 120 градусів за Цельсієм і з причиненими дверцятами. Так горішки викладені одним шаром на деко, висушаться за 5-6 годин. Але щоб шкідники не зіпсували заготовку, краще почистити ліщину та відправити до електросушарки.
Коли час збирати лісові горіхи?
Ліщина звичайна цвіте у березні — квітні, плоди достигають у серпні.
Як зберігати фундук в домашніх умовах?
Правила зберігання фундука При зберіганні фундука потрібно потурбуватися про те, щоб приміщення, призначене для цього, мало: низьку вологість (від 10% до 14%); низьку температуру (від +3 °С до +10 °С); захищеність від потрапляння прямих сонячних променів на тару з горіхами.
Яка різниця між фундуком і ліщиною?
Ліщина велика, або ломбардський горіх (лат. Corylus maxima) – вид листопадних дерев'янистих чагарників роду Ліщина (Corylus) сімейства Березові (Betulaceae), плоди якого відомі під назвою фундук. Фундук займає одне з головних місць серед горіхоплідних рослин, що люди вирощують із метою отримання продуктів харчування.
Як підсмажити фундук: в шкаралупі і без, на сковороді, в …
Як посмажити фундук в духовці без шкаралупи. Горіхи без шкаралупи розкласти на лист і поставити для підсмажування в духову шафу, нагрітий до 250 градусів.