Як правильно їсти морозиво: секрети правильної подачі

Морозиво – це одне з найпопулярніших десертів, яким можна насолоджуватися будь-якої пори року. Проте, мало хто замислюється над тим, як правильно подавати цей смачний продукт, щоб досягти максимального задоволення від його вживання.

Перше, що слід врахувати під час подачі морозива – це його консистенція. Морозиво має бути досить м'яким, щоб можна було легко набрати його на ложку, але при цьому не повинне текти дуже швидко. Для досягнення бажаної консистенції морозиво рекомендується дати простояти кілька хвилин після вилучення з морозильника.

Також варто пам'ятати про вибір відповідного посуду для сервірування морозива. Чашки або тарілки для морозива мають бути достатньо глибокими, щоб вмістити достатню кількість морозива. Крім того, вони повинні бути охолоджені, щоб запобігти швидкому таненню морозива.

І, звичайно, не варто забувати про варіації подачі морозива. Морозиво можна подавати з різними доповненнями – фруктами, ягодами, шоколадом та іншими солодощами. Також можна експериментувати з формою подачі – готувати роли з морозива чи подавати його у вигляді морозива-кульок.

Як правильно подавати морозиво
Пункт
1Виберіть відповідну чашку або ріжок для морозива
2Нагрійте морозиво трохи перед подачею, щоб воно було м'яким
3Налийте морозиво у чашку або ріжок, заповнивши його до верху
4Прикрасьте морозиво за бажанням: додайте шоколадний соус, карамель, горіхи чи фрукти
5Подайте морозиво негайно та насолоджуйтесь!

Коли вам подали кульку холодного десерту, треба спочатку відламати від нього невеликий шматочок, потім трохи розім'яти ложечкою, щоб він трохи підтанув, а потім набрати в ложку стільки морозива, скільки зможете з'їсти за один раз. Не варто залишати морозиво на ложці, щоб потім доїсти.

Як правильно їсти десерт ложкою та виделкою?

Вилку тримають у лівій руці, ложку – У правій. Веделка використовується як допоміжний елемент – їй ми дотримуємося десерт, коли рубом ложки відрізаємо шматочок десерту. Також за допомогою вилки ми підштовхуємо на ложку відрізаний шматочок та ягоди. Їмо з ложкипроведення її в правій руці.

Якою є ложка морозива?

Чайна ложка – столовий прилад, що вміщує до 5 мл рідини. Використовується для розмішування цукру в чаї та вживання десертів. Спеціальна чайна ложка з довгою ручкою їдять морозиво.

Як є вафлі з етикету?

За правилами етикету, якщо насолоду не можна покласти в рот цілком, потрібно розламувати її на шматочки. Так само їдять вафлі і сухі тістечка.