Як правильно розрахувати меню на людину?

Розрахунок кількості їжі на банкеті

  1. Холодні закуски – 150-200 грн. на людини (сири, овочева та м'ясна нарізка, риба, гриби);
  2. Салати – 200-250 грн. …
  3. Гарячі закуски – 100-150 грн. …
  4. Гарячі страви з м'яса та риби – 200-250 гр. …
  5. Гарнір до гарячого – 100-150 грн. …
  6. Фруктова тарілка – 100-150 гр. …
  7. Торт – 100-150 гр.

Щоб почуватися ситим, людині в середньому потрібно 250 грам їжі кожні 3-4 години. … На основний стіл потрібно замовити:

  1. 2-3 види закусок – 2-3 штуки кожного виду на людини. …
  2. Салати – 100 грам на людини. …
  3. Гаряче – від 100 до 250 грам на людини. …
  4. Гарніри – в районі 100 грам на людини, від двох до чотирьох варіантів.

Оптимальним вважається наступне співвідношення основних страв та закусок на банкетному столі:

  1. Холодні закуски – 3-6 позицій.
  2. Салати – 1-3 види.
  3. Гарячі закуски – 2-4 позиції.
  4. Основні страви – 1-2 види.
  5. Гарніри.
  6. Випічка.
  7. Десерти – 2 види.
  8. Фрукти.