Як правильно в’ялити ковбасу в домашніх умовах

Як правильно відварити домашню ковбасу?

Покласти в каструлю колечко ковбаси, щоб воно занурилося у воду, і довести воду до кипіння. Варити домашню ковбасу від початку кипіння води — 4-5 хв. Якщо все зроблено правильно — ковбаса не лопне. По черзі зварити всі ковбаси, які підготовлені напередодні.

Як правильно смажити домашню ковбасу?

Перед смаженням проколоти оболонку зубочисткою в багатьох місцях, щоб вона не порвалася. Сковороду наполовину залити водою, після кипіння варити 4-5 хв. після варіння змастити ковбасу жиром або маслом, смажити до золотистого кольору або на 1 годину залишити в розігрітій до 240 градусів духовці.

Як правильно зберігати домашню ковбасу?

Добре зберігається і без холодильника, просто в прохолодному місці”. Щоб ковбаса щільно лягала у банку, є одна хитрість. Потрібно спекти ковбаски на бляшках (в печі або духовці). Перед завершенням приготування простерилізувати банки літрові над паром, акуратно закрутити ковбасу ніби равликом в банки.