Як правильно заварити мак на булочки

Як правильно запарити мак?

Сухий мак залити великою кількістю окропу, так, щоб вода покривала зерна шаром 3-4 см.. Це робиться для того, щоб під впливом гарячої води з маку вийшла олія, яка може дати гіркоту, якщо старий мак. Тому цю воду надалі зливаємо. Дати постояти 30-40 хвилин, можна довше. Збережена копія

Як приготувати мак для пирогів?

Для макової начинки важлива м'якість, інакше смачної випічки не вийде. Тому Спочатку зерна рекомендується залити окропом, потримати так 10 – 15 хвилин і злити воду. Потім мак потрібно покласти в каструлю з товстим дном і варити у молоці чи воді на слабкому вогні.. Так продукт вбере необхідну вологу і стане м'якшим.