Як раніше називали окрошку

У багатьох селах узагалі не знають і досі слова «окрошка», називаючи цю страву «квасом». «Випити квасу» — це означає саме випити квасу, а ось «покуштувати квасу» або «поїсти квасу» означає «поїсти окрошки». Вважається, що прообразом окрошки стала інша російська страва – редька з квасом.8 лип. 2020 р.

Звідки пішла страва окрошка?

Окрошка — традиційний холодний суп, що готують переважно на Сході України. Походження окрошки — відкрите питання, бо достовірних історичних відомостей з цього приводу не збереглося. Однак більшість істориків пов'язують виникнення окрошки із… хрещенням Київської Русі.

Що потрібно для окрошки?

Окрошка класична: рецепт

  1. Картопля – 4-5 шт.
  2. яйця – 5 шт.
  3. редиска – 8-10 шт.
  4. свіжі огірки – 2-3 шт.
  5. варена або копчена ковбаса – 300 г
  6. пучок кропу
  7. пучок зеленої цибулі
  8. сіль за смаком

Яка температура подавання окрошки?

Ставимо окрошку на годину в холодильник, щоб настоялася і охолола. Під час подавання температура страви повинна бути близько 5 градусів. Розливаємо по тарілках або у великі келихи. Смачного!

Окрошка — Вікіпедія
Окро́шка (рос. окрошка, від дієслова крошить — «кришити», «подрібнювати») — різновид холодного супу на овочевій основі. Належить до традиційних українських страв .