У багатьох селах узагалі не знають і досі слова «окрошка», називаючи цю страву «квасом». «Випити квасу» — це означає саме випити квасу, а ось «покуштувати квасу» або «поїсти квасу» означає «поїсти окрошки». Вважається, що прообразом окрошки стала інша російська страва – редька з квасом.8 лип. 2020 р.
Звідки пішла страва окрошка?
Окрошка — традиційний холодний суп, що готують переважно на Сході України. Походження окрошки — відкрите питання, бо достовірних історичних відомостей з цього приводу не збереглося. Однак більшість істориків пов'язують виникнення окрошки із… хрещенням Київської Русі.
Що потрібно для окрошки?
Окрошка класична: рецепт
- Картопля – 4-5 шт.
- яйця – 5 шт.
- редиска – 8-10 шт.
- свіжі огірки – 2-3 шт.
- варена або копчена ковбаса – 300 г
- пучок кропу
- пучок зеленої цибулі
- сіль за смаком
Яка температура подавання окрошки?
Ставимо окрошку на годину в холодильник, щоб настоялася і охолола. Під час подавання температура страви повинна бути близько 5 градусів. Розливаємо по тарілках або у великі келихи. Смачного!
Окрошка — Вікіпедія
Окро́шка (рос. окрошка, від дієслова крошить — «кришити», «подрібнювати») — різновид холодного супу на овочевій основі. Належить до традиційних українських страв .