Як розрахувати кількість желатину для желе: прості правила та секрети

Желе – це смачна десертна страва, яка готується на основі желатину. Однак, щоб отримати ідеальне желе, необхідно правильно розрахувати кількість желатину, що використовується. Розглянемо кілька способів та формул, які допоможуть вам зробити це.

Першим кроком підрахунку желатину для желе є визначення обсягу рідини, яку ви плануєте використовувати. Це може бути вода, сік, молоко чи інший вид рідини. Важливо пам'ятати, що кількість желатину буде залежати від обсягу рідини, що використовується.

Наступним кроком є ​​визначення бажаної консистенції желе. Якщо ви віддаєте перевагу м'якому та нежирному желе, то вам знадобиться менша кількість желатину. Якщо бажаєте отримати міцне та щільне желе, то, відповідно, потрібно буде використати більше желатину.

Зрештою, для розрахунку обсягу желатину важливо знати його пропорції. Зазвичай для приготування желе використовують пропорцію 1:1, тобто на 1 літр рідини потрібно 10 грам желатину. Однак, ця пропорція може відрізнятися в залежності від рецепту, тому завжди дотримуйтесь вказівок у рецепті або використовувати пропорції, адаптовані під ваш смак.

Назва інгредієнтаКількість на 1 літр рідиниКількість на 0,5 літра рідиниКількість на 0,25 літра рідини
Плитковий желатин20 г10 г5 г
Желатин у порошку12 г6 г3 г
Рідкий желатин75 мл37,5 мл18,75 мл

Зазвичай на літр рідини потрібно 6 – 8 чайних ложок желатину. Така варіація продиктована тим, що розмір столових приладів у кожного різний.Якщо є електронні ваги, найкраще скористатися ними та взяти рівно 20 грамів желатину на 1 літр води.16 груд. 2022 р.

Скільки потрібно желатину на 1 л желе?

Для желювання 1-го літра рідини необхідно від 8(м'яка структура гелю) до 10(міцна структура гелю) листів желатину. Желатин використовується для приготування заливних страв з риби, м'яса та овочів, холодних закусок, холодців, кремів, желе та інших кондитерських виробів.

Як розрахувати необхідну кількість желатину?

Якщо в рецепті вказано 10 гр порошкового желатину, то листового потрібно 10 гр*1.17=11.7 гр. Листовий желатин на порошковий. Листовий желатин в (160/220) ^ 0.5 = 0.85 разів слабше порошкового. Якщо в рецепті вказано 10 г листового желатину, то порошкового потрібно 10*0.85=8.5 г.

Скільки потрібно желатину на 100 мл?

Рекомендація щодо використання: 10 гр. желатину (1 столова ложка) залити 100мл. холодної кип'яченої води, витримати 20-30 хвилин набухання, потім додати 300 мл.

Скільки треба желатину на 100 г води?

Необхідну кількість желатину необхідно залити холодною водою у пропорції 10 грам желатину + 100 г води.