Як варити брусничне варення на зиму

Як варить варення?

Варити варення найзручніше у великій каструлі або мисці, де його можна добре перемішувати. Підготовлені плоди потрібно скласти в миску, залити гарячим цукровим сиропом і витримати 3-4 години, щоб сироп просочив ягоди або плоди. Готовий сироп повинен бути прозорим, підігрітим до температури не нижче 90° С.

Скільки часу варити варення з полуниці?

Густе полуничне варення Полуницю засипати цукром в каструлі і поставити на маленький вогонь. Готувати варення 2 години, періодично помішуючи і знімаючи пінку. У гарячому вигляді варення буде рідким, але після охолодження загусне.

Що можна зробити з брусниці?

Брусниця – ягода з величезним вітамінним запасом, яка смачна і корисна в будь-якому вигляді. Тому її консервують, варять компоти та варення, сушать, мочать і навіть солять. Брусниця стане в нагоді для приготування заливок і начинку в пироги, соусів, сиропів, джемів, желе, вина та багато іншого. Кеш

Варення з брусниці — 10 смачних рецептів брусничного …
Є і такий спосіб приготування десерту – він буде без краплі води. Рецепт досить простий і до того ж сконцентрує в собі ще більше вітамінів і необхідних мікроелементів. Адже вариться ягоди будуть у власному соку. Вийде дуже смачно. Буде потрібно (приблизно на 3 л солодощі): 1. 1,5 …