Як заготовити брусницю на зиму без цукру

Що можна зробити з брусниці?

Брусниця – ягода з величезним вітамінним запасом, яка смачна і корисна в будь-якому вигляді. Тому її консервують, варять компоти та варення, сушать, мочать і навіть солять. Брусниця стане в нагоді для приготування заливок і начинку в пироги, соусів, сиропів, джемів, желе, вина та багато іншого. Кеш

Як правильно заварювати листя брусниці?

Спосіб приготування

  1. Взяти заварник або термос.
  2. Всипати листя.
  3. Залити окропом.
  4. Залишити на півгодини.
  5. Пити по 100‒150 мл до їди.

Як перетерти брусницю з цукром?

Для цього відкиньте ягоди на друшляк. Коли більша частина води прибереться – викладіть брусницю на паперові рушники чи серветки з тканини і добре обсушіть. Наступний етап – протерти ягоди через сито або перекрутити в м'ясорубці. Тепер необхідно додати в масу цукор і добре перемішати.

Квашені брусниця: рецепти на 3х літрову банку, з …
Брусниця мочена, яку на зиму можна заготовити різними способами (з цукром і без цукру), надовго зберігає свої корисні властивості, естетичний вигляд і властивий тільки їй смак.