Що можна зробити з брусниці?
Брусниця – ягода з величезним вітамінним запасом, яка смачна і корисна в будь-якому вигляді. Тому її консервують, варять компоти та варення, сушать, мочать і навіть солять. Брусниця стане в нагоді для приготування заливок і начинку в пироги, соусів, сиропів, джемів, желе, вина та багато іншого. Кеш
Як правильно заварювати листя брусниці?
Спосіб приготування
- Взяти заварник або термос.
- Всипати листя.
- Залити окропом.
- Залишити на півгодини.
- Пити по 100‒150 мл до їди.
Як перетерти брусницю з цукром?
Для цього відкиньте ягоди на друшляк. Коли більша частина води прибереться – викладіть брусницю на паперові рушники чи серветки з тканини і добре обсушіть. Наступний етап – протерти ягоди через сито або перекрутити в м'ясорубці. Тепер необхідно додати в масу цукор і добре перемішати.
Квашені брусниця: рецепти на 3х літрову банку, з …
Брусниця мочена, яку на зиму можна заготовити різними способами (з цукром і без цукру), надовго зберігає свої корисні властивості, естетичний вигляд і властивий тільки їй смак.